Älyä taloyhtiöiden lämmitykseen – säästöä ja viihtyvyyttä asukkaille

Älykaukolämpö on yksi uusista tavoista käyttää energiaa fiksusti. Hiilidioksidipäästöt pienenevät, rahaa säästyy ja myös asumismukavuus paranee. 

 

Älykaukolämpö pienentää hiilijalanjälkeä

Älykäs teknologia auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä hyvin yksinkertaisella tavalla. Älykaukolämpöpalvelun piirissä olevissa taloyhtiöissä anturin tekoäly tunnistaa huoneistokohtaisesti milloin ja kuinka paljon energiaa tarvitaan ja toimittaa sitä ennakoidusti tarpeen mukaan. Älykaukolämpö osaa ennakoida myös tulevat ulkolämpötilat.

 

Älykaukolämpö säästää rahaa

Loistavana esimerkkinä toimii Kankaanpäässä toteutettu Älykaukolämmön pilottikohde. Kerrostalon energiansäästö oli noin 10%; huipputeho pienentyi noin 20% ja keskiteho 6%. Säästö euroina oli yhteensä 1850 vuodessa (sääkorjattu).

Siirrymme Älykaukolämpöön, koska tässä on mahdollisuus saada melko riskittömästi suuriakin säästöjä. Jo 10% pienemmät lämmitykseen menevät kustannukset olisivat meille merkittävä säästö. Henri Saarivirta, hallituksen jäsen, Alpintori Kiinteistö Oy

 

Älykaukolämpö auttaa ennaltaehkäisemään kosteusvauriot

Älykäs kaukolämpö tekee taloyhtiöstä vetovoimaisen erinomaisella asumismukavuudella. Tasainen lämpö tuo viihtyvyyttä. Erityisen hieno lisäominaisuus on se, että anturi mittaa ja analysoi myös huoneiston kosteutta. Tekoäly auttaa taloja pysymään rakenteiltaan terveempinä.

 

Älykaukolämpöön siirtyminen on tehty taloyhtiöille  helpoksi

  • Taloyhtiön huolto- tai kellaritilaan asennetaan lämmönjakosäädin ja jokaiseen asuntoon pieni anturi. Älykäs anturi opettelee muutaman viikon ”talon tavoille”.
  • Verkkoon liitetty anturi ja lämmönsäädin alkavat pian yhdessä ymmärtää, milloin asunnossa kulutetaan eniten lämmintä vettä, milloin asunnon lämpötila on viileämpi ja milloin se kohoaa.
  • Tämän  jälkeen anturin tekoäly alkaa tehdä yhteistyötä asukkaan hyväksi. Se tunnistaa, milloin energiaa tarvitaan eniten ja osaa ennakoida sen.

 

Sitä enemmän hyödyt mitä nopeammin siirryt Älykaukolämpöön

Mitä nopeammin yhtiö siirtyy Älykaukolämpöön sitä suuremmat säästöt saadaan aikaan. Älykaukolämpö soveltuu palveluna kaikkiin kaukolämpöverkkoon kuuluviin kerrostalo- ja rivitaloyhtiöihin. Laitteen investointi on 0 euroa. Viiden vuoden sopimuksella Vatajankosken Sähkö lupaa, että Älykaukolämmön tuottamat säästöt kattavat vähintään palvelumaksut, ja todennäköisesti säästöä syntyy ylikin.

 


TALOYHTIÖN HALLITUKSEN JÄSEN! Sinulle kirje, jossa lisää tietoa aiheesta (pdf.)

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme:


Soita Aleksi Granfors 044 578 2290,  Jalmari Rossi 044 578 2256 tai Lauri Hölttä 044 578 2254

Tai laita viestiä niin olemme yhteydessä sinuun:

Ota yhteyttä


Vatajankosken Sähkön lupaus Älykaukolämpöasiakkaille!

  1. Takaamme tasaisemmat sisälämpötilat ympäristöystävällisemmin tuotettuna.
  2. Lupaamme, että kaukolämpökustannukset eivät nouse, vaan pysyvät maksimissaan nykytasolla.

 

Lataa Älykaukolämpöopas

 

Taloyhtiön huolto- tai kellaritilaan asennetaan lämmönjakosäädin ja jokaiseen asuntoon pieni anturi.

Vatajankosken Sähkö on ensimmäinen energiayhtiö Satakunnassa, joka vie älyn taloyhtiöiden lämmitykseen.