1998 rakennettu, 66 huoneiston kerrostaloyhtiö

Lämmityksen optimointi tuo merkittäviä säästöjä

Asunto-osakeyhtiö Porin Karhunvartija otti käyttöönsä syksyllä 2020 Vatajankosken Älykaukolämpö-palvelun, jonka kautta lämmitystä voidaan ohjata mahdollisimman tehokkaasti. Nyt palvelu on osa Energiakumppanuutta, johon on liitettävissä myös muita energiatehokkuutta tukevia toimenpiteitä.

Porin Karhunvartija on rakennettu vuonna 1998. Taloyhtiössä on yhteensä 66 asuntoa, yksi liiketila ja kymmenkunta autotallia. Viimeisen noin parin vuoden aikana taloyhtiö on etsinyt aktiivisesti erilaisia energiaratkaisuja.

– Vatajankoskeen ja Älykaukolämpöön päädyimme jo ihan ratkaisun edullisuuden ja taloyhtiölle syntyvien kustannussäästöjen pohjalta, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Tamminen.

– Käytännössä he hoitavat lämpömme säätelyn. Lisäksi on tiettyjä asioita, joihin meidän ei enää tarvitse investoida, Tamminen jatkaa.

Kiinteä kustannus on helppo budjetoida

Palvelu maksaa kuukausittain tietyn summan. Tämän summan taloyhtiö pystyy budjetoimaan etukäteen. Muita kuluja ei synny. Itse ratkaisu on lopulta hyvin simppeli – anturit mittaavat ja seuraavat talon lämpöä ja energiankulutusta optimoidaan tekoälyn avulla.

– Kaikki säästö, mitä saamme, tulee taloyhtiölle, Tamminen toteaa.

Lähtökohtana ihmisläheisyys

Yhteistyö Vatajankosken kanssa on ollut Tammisen mukaan hyvin toimivaa. Vastaukset kysymyksiin on saanut puhelimitse tai sähköpostitse aina nopeasti.

– Arvostan aika pitkälle sitä yhteydenoton helppoutta. Tänä päivänä on paljon sitä, että ohjataan ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tai laittamaan viestiä chattiin. Heidän toiminnassaan ihmisläheisyys on kuitenkin se, mistä lähdetään liikkeelle, Tamminen kiittelee

Asunto Oy Porin Karhunvartija

  • 1998 rakennettu, 66 huoneiston kerrostaloyhtiö
  • Laajan energiaremontin oma alkuinvestointi 0€
  • Palvelun avulla taloyhtiö vältti suuret investointitarpeet ja sai tilalle säästöjä.
  • Kustannussäästöarvio 10 vuodessa noin 20 000 -30 000€.
    (karkea arvio perustuu 1. lämmityskauden säästöihin)

Lue lisää Energiakumppanuus palveluna -toimintamallista

Kuinka paljon teidän taloyhtiönne voisi säästää? Tilaa ilmainen kartoitus!