Ari Nummisen ja Jaana-Marjut Seppälän koti sijaitsee Porin Laviassa luonnonkauniilla paikalla Lavijärven rannalla. Kotona on myös pariskunnan työpaikka niinä päivinä kun työmatkat eivät kutsu.  Maailmalla matkatessa molemmilla on huomio kiinnittynyt siihen kuinka yleisiä aurinkopaneelit muualla ovat —  ja ovat olleet jo pitkään. 

– Nyt kun meillä kotona on ollut muutenkin tätä rakentamista,  aurinkosähköjärjestelmän asennus menee tässä samalla vaivalla. Ei tarvitse moneen kertaan pyöritellä paperiasioitakaan viranomaisten suuntaan, vaan kaikki saadaan yhteen ilmoitukseen, Numminen kertoo ostopäätökseen johtaneista tekijöistä.

 

Ekologisuus kuuluu työhön ja vapaa-aikaan

Seppälä puolestaan muistelee miten aurinkoenergiasta puhuttiin reilut kymmenen vuotta sitten. Silloin sille vielä naurettiin ja sitä pidettiin hörhöilynä. Nyt tilanne on aivan toinen. Aurinkosähköjärjestelmät yleistyvät vauhdilla;  nyt yhä useamman talon katolle täällä Suomessakin ilmestyy  paneeleita.

-Vähähiiliseen energiajärjestelmään siirtymisen haasteista ja erityisesti aurinkosähkön käyttöönotosta tohtoriksi väitellyt perhetuttu innoitti osaltaan paneelien hankintaan, Seppälä kertoo – Enää ei kannata jäädä odottelemaan parempia aikoja ja teknologioita.  Energia-alalla eletään isoa murrosta, aurinkosähkö on tullut jäädäkseen.

-Ekologisuus kuuluu jo työmme puolesta elämäämme. Rakennamme asiakasyrityksiimme mm. ISO 14001 -ympäristöjärjestelmiä ja näemme tärkeänä, että myös itse toimimme ympäristöystävällisesti, Seppälä tiiviistää. – Ja samalla saamme tietysti säästöä sähkölaskuun.

Sähkölämmitteisessä talossa tuotto menee käyttösähköön. Lisälämmitykseen käytetään puita ja ilmalämpöpumppua.  Aurinkosähkö sopiikin erinomaisesti kumppaniksi ilmalämpöpumpulle. Sähköä tulee paneelista juuri silloin kun sitä tarvitaan jäähdytykseen.  Numminen kertoo seuraavansa aurinkosähkön tuottoa puhelimessa olevan sovelluksen avulla. Sen avulla saa optimoitua kulutusta ajoille jolloin tuottoa tulee eniten.

 

Luotamme paikalliseen

Kuukauden päivät talon katolla olleet paneelit ovat saaneet omistajiensa mukaan kehuja. Katolla komeileekin 12 paneelia, jotka asentajamme laittoivat paikoilleen vaivattomalla avaimet käteen -periaatteella.  – Halusimme ostaa järjestelmän paikalliselta toimijalta. Heihin saa yhteyden myös jälkikäteenkin jos tulee jotain kysyttävää, toteaa Numminen lopuksi.

 

Aurinkosähköratkaisut
02 5782 5316

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää aurinkosähköstä >

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.