Venesjärvellä Vehmasen tontilla kiiltelevät kilpaa auringon kanssa  juuri asennetut aurinkopaneelit kuin myös uuden maalipinnan saanut katto.  Eeva Vehmanen iloitsee aurinkosähköjärjestelmästä, jota hän on jo pidempään harkinnut. Toinen työlistalla ollut asia oli autotallin katon maalaus.   Nyt kun päätimme paneelien hankinnasta tuli myös tämä maalaushomma hoidettua paitsi tallin myös talon osalta, näitähän tulee helposti siirrettyä myöhemmäksi muun kiireen keskellä, naurahtaa Vehmanen.

Tontilla sijaitseva autotalli oli kuin omiaan järjestelmälle, koska aurinko pääsee paistamaan esteettä paneeleille.  10-paneelin järjestelmä asennettiin vaivattomalla avaimet käteen -periaatteella.

Paneelien ostoa puolsi taloudellinen näkökulma.  – Kun tuotamme itse sähköä, emmekä maksa siitä kenellekään tulee siitä tietenkin säästöä  pienempien asumiskustannuksien muodossa.  Eläkepäivinä voidaan sitten nauttia ilmaisesta, itsetuotetusta sähköstä, Vehmanen hymyilee.

Toinen vähintään yhtä merkittävä syy aurinkosähkön valinnalle oli halu olla mukana ympäristötalkoissa. Aurinkosähkö onkin tällä hetkellä yksi ympäristöystävällisimmistä energiantuotantomuodoista, jokainen aurinkoenergialla tuotettu kilowatti on pois fossiilisesta energiantuotannosta.

 

Mari-tytär asuu jo omillaan, mutta on iloinen vanhempiensa uudesta hankinnasta.

 

Aurinkosähköratkaisut
02 5782 5316

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää aurinkosähköstä >

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.