Kun vihanneksia ja juureksia viljelevä ja jatkojalostava Isokasken tila päätti investoida uuteen tuotantohalliin, energiaratkaisuksi haluttiin aurinkosähkö. Saadakseen luotettavaa asiantuntija-apua Isokaski kääntyi Vatajankosken puoleen.

Koska Vatajankoski oli mukana rakennusprojektissa alusta asti, Isokaski sai käyttöönsä vatajankoskelaisten täyden osaamisen. Aurinkosähköratkaisu otettiin huomioon kaikessa hallin suunnittelusta lähtien.

– Autoimme Isokaskea myös energiatukihakemuksen laatimisessa. Se on osa palveluamme. Meillä on paljon kokemusta ja osaamista aurinkosähköstä, joten pyrimme tekemään asiat mahdollisimman helpoksi asiakkaillemme. Meiltä saa aina käyttöönsä oman asiantuntijan, jota on helppo lähestyä, kertoo Vatajankosken liiketoimintapäällikkö Jalmari Rossi.

Aurinkosähkössä yhdistyvät taloudellisuus ja vastuullisuus: Yritykset haluavat tehdä yhä enemmän vastuullisia tekoja, ja asiakkaatkin odottavat niitä. Samaan aikaan yritysten on haettava säästöjä ja pidettävä huolta kilpailukyvystään. Vatajankosken asiantuntijat ovat hyviä mitoittamaan erilaisiin tarpeisiin juuri oikean kokoisen järjestelmän, josta asiakas saa mahdollisimman hyvän hyödyn. Esimerkiksi Isokasken hallin katolle asennetaan hieman yli 160 aurinkopaneelia.

 

Tuotanto- ja kulutushuippu samaan aikaan

Honkajoella sijaitsevalla Isokasken tilalla kasvatetaan muun muassa porkkanaa, lanttua, naurista ja palsternakkaa. Vihannekset ja juurekset varastoidaan kylmävarastoihin, ja vihannestehdas Isokaski Oy hoitaa tilan tuotteiden jatkojalostuksen kuluttaja- ja suurkeittiötuotteiksi.

Aurinkosähkö on Isokaskelle erityisen sopiva ratkaisu siksi, että sähkön tuotanto- ja kulutushuiput osuvat samoille kuukausille: jäähdytyksen vuoksi tilan sähkönkulutus kasvaa kesällä, jolloin aurinkosähköä myös tuotetaan eniten.

– Tavoitteenamme on alentaa kustannuksia ja varmistaa sähkön saatavuus. Aurinkopaneelit tarjoavat puhdasta, luonnon tuottamaa sähköä, toteaa Erkki Isokaski.

– Yhteistyömme Vatajankosken kanssa on jatkunut pitkään, joten tiesimme, että yhteistyö toimii. Tässä projektissa parasta on ollut saamamme ammattitaitoinen palvelu, hän kertoo.

– Oli upeaa toimittaa aurinkosähköjärjestelmä asiakkaalle, jolla on samanlaiset arvot kuin meillä. Isokaski toimittaa suomalaista ruokaa suomalaisiin pöytiin. On hienoa, että saamme olla heidän yhteistyökumppaninsa, sanoo Jalmari Rossi.

 

 

Aurinkosähköratkaisut
02 5782 5316

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää aurinkosähköstä >

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.