Vatajankosken Sähkö on matkalla kohti hiilidioksidipäästötöntä lämmöntuotantoa. Vähensimme  vuonna 2018 fossiilisten polttoaineiden määrää reilusti ja nyt suurin osa voimalaitoksen polttoaineista on biopolttoaineita. Kaukolämmön ominaishiilidioksidipäästöt laskivat vuodessa 40 %, kun ne muilla energiayhtiöillä puolestaan nousivat keskimäärin 1 %.

Olemme panostaneet viime vuosina kaukolämpötoiminnan kehittämiseen, mikä näkyy asiakkaille jatkossakin edullisina lämmön hintoina. Suomessa on tällä hetkellä 222 kaukolämpöyhtiötä ja yhtiömme sijoittuu halvimman viidenneksen joukkoon. Vatajankosken Sähkön lämmön hinta on tällä hetkellä Satakunnan toiseksi halvin. Kaukolämpöä ei myöskään veroteta yhtä ankarasti kuin vaikka sähköenergiaa ja koko­naishinta onkin oleellisesti alhaisempi kuin öljy- ja sähkölämmityksellä.

Kehittämämme äly­kaukolämpö on jo asennettu 40:een kerros- ja rivitalokiinteistöön Kankaanpäässä. Koska älykaukolämpö on jo näin laajassa käytössä Kankaanpäässä,  on myös sillä ollut positiivinen vaikutus Kankaanpään kaukolämmön hiilidioksidipäästöjä vähentävästi.

 

Älykaukolämmön piirissä oleviin huoneistohin asennetaan pieni lämpötila- ja kosteusanturi.

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.