Miksi aurinkosähköä Ari Mustakoski?

Olemme olleet  jo pitempään kiinnostununeita aurinkosähköstä. Aurinkosähköjärjestelmien hinnat laskivat keväällä ja nyt oli se oikea hetki tarttua tilaisuuteen.

Ekologisuus sopii hyvin arvoihimme, sillä meillä on tavoitteena siirtyä luomulihan tuottajiksi.  Luomukurssit ovat nyt takana ja rehuviljan kasvatukseen pelloille on menossa luonnonmukaiset lannoitteet. Kasvatamme pihatossa vasikoita ja emolehmiä, joille ruoka viljellään itse.  Pihatossa energiaa säästävät jo aiemmin hankkimamme led-valaisimet.

Aurinkoenergiaa hyödyntämällä saan säästöä sähkölaskuuni paitsi itse sähkön osalta mutta myös sähkön siirron maksut itse tuotetun energian osalta jäävät pois. Tällä on merkitystä, koska sähkönsiirron hinnat tulevat valtakunnallisesti nousemaan sähkömarkkinalain velvoituksen myötä.

Ja onhan lisäksi selvää, että aurinko energianlähteenä ainakin pysyy niin kauan kuin on elämää maapallolla.

 

Minkälaisia kokemuksia kuukauden käytön jälkeen?

Aurinkoisena päivänä järjestelmä on tuottanut jo täydellä teholla, pilvisellä säällä ei päästä maksimitehoihin. Voin seurata helposti aurinkosähkön tuottoa eteisessä olevasta mittarista.  Jatkossa ajatuksenani on siirtää kulutuksen seuraaminen puhelimeen, jolla voin seurata myös eläinten hyvinvointia reaaliaikaisesti.

Hankimme 10 paneelin järjestelmän ja sen tuotto menee käyttösähköön. Myöhemmin mahdollisesti laajennamme järjestelmää, jolloin saamme myös lämmityksen ja käyttöveden aurinkosähköllä.

 

Miksi juuri Vatajankoskelta?

Hyvä tarjous ja paikallisen yhtiön luotettava palvelu vahvistivat ostopäätöksen Vatajankosken Sähkön hyväksi.

 


Aurinkosähköratkaisut
02 5782 5316

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää aurinkosähköstä >

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.