Luo­mu­vil­je­lyä ja luon­non­mu­kais­ta ener­giaa

Ari Mustajoki perheineen oli jo pidempään ollut kiinnostunut aurinkosähköstä. Kun aurinkosähköjärjestelmien hinnat keväällä 2019 laskivat, he tarttuivat tilaisuuteen. 

Aurinkosähkön ekologisuus sopii hyvin perheen arvoihin, sillä heidän tavoitteenaan on siirtyä luomulihan tuottajiksi. Luomukurssit ovat nyt takana ja rehuviljan kasvatukseen pelloille on menossa luonnonmukaiset lannoitteet. Pihatossa kasvatetaan vasikoita ja emolehmiä, joille ruoka viljellään itse.  

”Aurinkoenergiaa hyödyntämällä saamme säästöä sähkölaskuumme sähkön osalta, ja sähkön siirron maksut itse tuotetun energian osalta jäävät pois. Tällä on merkitystä, koska sähkönsiirron hinnat tulevat valtakunnallisesti nousemaan sähkömarkkinalain velvoituksen myötä”, Ari kertoo.

”Ja onhan lisäksi selvää, että aurinko energianlähteenä ainakin pysyy niin kauan kuin on elämää maapallolla.” 

Ensimmäiset kokemukset kuukauden käytön jälkeen ovat positiivisia. Aurinkoisena päivänä järjestelmä on tuottanut jo täydellä teholla, pilvisellä säällä ei päästä aivan maksimitehoihin.

”Voin seurata helposti aurinkosähkön tuottoa eteisessä olevasta mittarista. Jatkossa ajatuksenani on siirtää kulutuksen seuraaminen puhelimeen, jolla voin seurata myös eläinten hyvinvointia reaaliaikaisesti.”

Mustajoki hankki kymmenen paneelin järjestelmän, jonka tuotto menee käyttösähköön.

”Myöhemmin mahdollisesti laajennamme järjestelmää, jolloin saamme myös lämmityksen ja käyttöveden aurinkosähköllä.”

Soita aurinkosähköratkaisut 02 5782 5316