Olen jo pitkään miettinyt aurinkosähköjärjestelmän hankintaa ja seurannut niiden hintakehitystä. Keväällä hinnat laskivat sille tasolle, että hankinta oli mielestäni meille kannattavaa. Lopullista ostopäätöstä vauhditti vielä pihapiiriä varjostavien kuusien kaataminen.

Kysyin tarjouksia useammalta toimittajalta ja päädyin sitten Vatajankosken Sähköön. Paikallinen toimittaja on turvallinen ratkaisu ajatellen että jatkossakin voin tarvittaessa olla helposti yhteydessä myyjään.

Autotallimme katolle asennettiin 10 paneelin järjestelmä. Enemmänkin olisi mahtunut, mutta se ei olisi ollut järkevää, koska 10 paneelia on optimaalinen kulutukseemme nähden. Olen seurannut sähkönkulutustamme parin vuoden ajan online-palvelun kautta ja havainnut kulutuksemme olevan 1,8-2,2 kWh tunnissa. Näin ollen 10 paneelista valoisina päivinä tulevan sähkön voimme hyödyntää täydellisesti. Ylimääräistä energiaa ei kannata tuottaa, koska sen myynti ei ole taloudellisesti järkevää.

Lisäksi meillä on hybridivaraaja, joka lämmittää takan lämmöllä lattian sekä lämpimän käyttöveden. Kun varaajan energia ei riitä, napsahtaa päälle automaattisesti verkon tai aurinkopaneeleiden sähkö. Takkaa käytämme syyskuun alusta kevääseen niin pitkälle kuin on tarvetta. Aurinkoenergiaa saamme hyödynnettyä jo helmikuusta alkaen.

Tilasimme täysin mustat paneelit, koska ne sopivat parhaiten mustaan kattoon. Hintaero ei ollut merkittävä perinteisiin sinisiin nähden. Sattui vielä niin mukavasti, että 10 paneelia olivat leveydeltään lähes sama kuin katon
leveys. Näin paneelit sulautuvat hyvin kattoon ja niitä ei juurikaan edes huomaa.

 Pauli Pukaralammi
 Kankaanpää

 


Aurinkosähköratkaisut
02 5782 5316

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää aurinkosähköstä >

 

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.