Osto­päätöstä vauhditti paneelien hinnat

Sähkönkulutuksen seuraaminen online-palvelun kautta on antanut arvokasta tietoa Purkaralammien taloudessa, jossa aurinkoenergiaa hyödynnetään jo helmikuusta alkaen.

Pauli Pukaralammi oli pitkään miettinyt aurinkosähköjärjestelmän hankintaa. Kun hinnat laskivat sille tasolle, että hankinta oli hänelle kannattava, sai autotallin katto uuden ilmeen. Lopullista ostopäätöstä vauhditti pihapiiriä varjostavien kuusien kaataminen.

”Kysyin tarjouksia useammalta toimittajalta ja päädyin sitten Vatajankoskeen. Paikallinen toimittaja on turvallinen ratkaisu, sillä jatkossakin voin tarvittaessa olla helposti yhteydessä myyjään”, Pukaralammi kertoo. 

Pukaralammien autotallin katolle asennettiin kymmenen paneelin järjestelmä, joka on optimaalinen heidän kulutukseensa nähden. 

”Olen seurannut sähkönkulutustamme parin vuoden ajan online-palvelun kautta ja havainnut kulutuksemme olevan 1,8-2,2 kWh tunnissa. Näin ollen kymmenestä paneelista valoisina päivinä tulevan sähkön voimme hyödyntää täydellisesti.”

Lisäksi heillä on hybridivaraaja, joka lämmittää takan lämmöllä lattian ja lämpimän käyttöveden. 

”Kun varaajan energia ei riitä, napsahtaa verkon tai aurinkopaneeleiden sähkö päälle automaattisesti. Takkaa käytämme syyskuun alusta kevääseen niin pitkälle kuin on tarvetta. Aurinkoenergiaa saamme hyödynnettyä jo helmikuusta alkaen”, hän kertoo. 

Pukaralammi tilasi täysin mustat paneelit, koska ne sopivat hänen mielestään parhaiten mustaan kattoon. Hintaero ei ollut merkittävä perinteisiin sinisiin nähden. 

”Sattui vielä niin mukavasti, että kymmenen paneelia olivat leveydeltään lähes sama kuin katon leveys. Näin paneelit sulautuvat hyvin kattoon ja niitä ei juurikaan edes huomaa”, Pukaralammi iloitsee.

Soita aurinkosähköratkaisut 02 5782 5316