Kiinnostaisiko
Kiinnostaisiko
ekologinen, edullinen ja huoleton kaukolämpö?

Kaukolämpö

Tarjoamme kotiseudulla tuotettua, kiertotalouteen pohjautuvaa ja päästötöntä lämpöä lähialueen asiakkaillemme Kankaanpäässä ja Niinisalossa.

Kartasta näet, onko kaukolämpöverkkomme kotisi tai yrityksesi lähistöllä ja näin helposti saatavilla.

Ympäristö­ystävällisempää kaukolämpöä, olkaa hyvä

Vatajankosken kaukolämpö on lähiseudun vähäpäästöisin ja edistyksellisin lämmitysmuoto. Tuotamme nimittäin jo merkittävän osan kaukolämmöstä kierrättämällä tehtaiden ylijäämälämpöä. Näin pystymme vähentämään merkittävästi kaikkea polttamista sekä siitä aiheutuvia hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Fiksua, eikö? Ja edullistakin vielä.

UKK

Kaukolämpö on kiistatta kehittyvin lämmitysmuoto. Energia voidaan tuottaa monella eri tavalla, joista Vatajankoski muodostaa mahdollisimman hiilineutraalin kokonaisuuden kaukolämmön tuotantoon.  Juuri alkanut yhteistyö Knaufin kanssa on tästä tuorein esimerkki.

Kaukolämpö on varma valinta, sillä lämpöä riittää aina. Kaukolämpö on vakaasti hinnoiteltu, joten tiedät energiakustannuksesi vuosiksi eteenpäin, eikä sinun tarvitse murehtia lämmityksen ympäristövaikutuksista. Me huolehdimme puolestasi.

Huippukulutuksen aikaan tuotamme noin 5% täysin hiukkas- ja hiilidioksidipäästövapaalla uusiutuvalla bionestekaasulla. Keväästä 2021 lähtien merkittävä osa kaukolämmöstämme tuotetaan täysin ilman polttoaineita. Tähän vaikuttaa Knaufin tehtaan kanssa aloitettu yhteistyö.

Kun Knaufin Kankaanpään tehtaassa valmistetaan kipsilevyjä, syntyy lämmintä vesihöyryä. Jatkossa lämpö otetaan talteen ja syötetään kaukolämpöverkkoon. Tällä tavalla voidaan tuottaa kolmasosa Vatajankosken myymästä kaukolämmöstä. Uudella tuotantotavalla pystytään merkittävästi korvaamaan kaikkea polttamista ja vähentämään energiantuotannon ilmastohaittoja.

 

Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä.