Älyjääkaappi lähettää kuvan sisällöstään kännykkääsi

Kaupoista löytyy yhä enemmän älykästä kodintekniikkaa, jonka luvataan helpottavan elämää ja tekevän asumisesta entistä edullisempaa. Jos älliä haluaisi lisätä omaan kotiin, mistä kannattaisi aloittaa?

Jääkaappisi ottaa aina juuri ennen oven sulkeutumista kuvan sisällöstään ja lähettää sen puhelimeesi. Siitä on kätevä työpäivän päätteeksi tarkistaa, mitä pitää tuoda kaupasta. Esimerkiksi Boschin Home Connect -verkkoonkytkettävä, kahdella kameralla varustettu älykaappi maksaa noin 1 900 euroa. Samsungin vuosi sitten lanseeraamassa jääkaappimallistossa on kamerajärjestelmän lisäksi 21-tuumainen kosketusnäyttö ovessa. Se näyttää kuvan kaapin sisällöstä. Näyttöön voi ladata myös vaikkapa ruokalistoja ja perheen sisäisiä muistilappuja, ja soittaapa jääkaappi halutessa musiikkiakin nettiradiosta tai streamauspalveluista. Toisen sukupolven Family Hub -mallisto tulee Samsungin mukaan myyntiin Suomessa kuluvan vuoden toisella puoliskolla. Mallien hinnat alkavat noin 5 000 eurosta.

Lojut sohvalla kännykkä kädessä ja selaat valikosta erilaisia kahvijuomia. Kun sopiva juoma löytyy, säädät vahvuuden itsellesi sopivaksi ja tallennat tiedot omaan profiiliisi. Sen jälkeen noin 2 800 euron hintainen Siemens EQ.9 Connect -kahviautomaatti keittää sinulle oikeanmakuista kahvia joka kerta.

Kaupoista löytyy kahviautomaatin ja valokuvaavan jääkaapin lisäksi jo esimerkiksi liesi, joka säätää keittolämpötiloja kattilan kanteen kiinnitettävän anturin avulla. Maitokaan ei kiehu yli, vaikka kattila unohtuisi liedelle (Gorenje IQ634, hinta noin 650 €). On pesukone, joka lähettää tarvittaessa vikatiedot maahantuojan huoltoon (LG F1496TDA3, hinta noin 800 €). Ja tietysti älylaitetrendien pioneerikaksikko: robotti-imuri ja -ruohonleikkuri.

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.