Toimitusjohtaja tutustuu
käytännön työtehtäviin

Petri Paajanen

Mistä on kyse? Toimitusjohtaja haluaa saada paremman ymmärryksen siitä, mitä työtehtäviä hänen johtamassaan yrityksessä tehdään. Parhaimman tuntuman saa hyppäämällä itse rohkeasti mukaan työhön kuin työhön.  Tämän viikon ajan vuorossa on joka päivä eri työympäristö. Perjantaina kuullaan mikä oli viikon todellinen anti.

 

 


Maanantai: Lavia, verkonrakentaminen

Huonosti nukutun yön jälkeen (liekö jännityksellä osansa)  hyppäsin verkostoasentajamme Reijo Rajahalmeen kyytiin hänen kurvattuaan kotipihaani klo 6.30.  Matka kohti Vatajankosken Sähkön Lavian tukikohtaa alkoi.

Perillä selvisi, että pääsen kokeneiden verkostoasentajiemme  Reijon sekä Kallion Vesan mukaan rakentamaan uutta 20 kV ilmajohtoa Aaltola-Heinolahti välille. Työmaalla ensimmäinen tehtäväni oli asentaa vetonarut sähköpylväisiin.

Kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen kiipesin muutamiin sähköpylväisiin ja huomasin jo ensimmäisen pylvään jälkeen, että kyseessä on fyysisesti raskas tehtävä ja päivästä voi muodostua omalta osaltani erittäin pitkä ; ) Jo ennen kymmentä aamulla tuntuikin siltä kuin olisin tehnyt vaativan kuntosalitreenin : ) Reijo ja Vesa saivat pylvääseen kiipeämisen näyttämään helpolta.  Selvästi pitkästä kokemuksesta on hyötyä.

Reijo asentamassa eristimiä pylväisiin.

Lounaan jälkeen edessä oli johtimen vetäminen pylväisiin. Tässä sain pääosin seurata kuinka Vesa ja Reijo hoitivat homman jouhevasti  ja päivän päätteeksi kaksi johdinta kolmesta oli asennettuna pylväisiin.

Vesa asentamassa johdinta eristimeen.

Päivän suurin anti oli huomata käytännössä kuinka fyysisesti vaativaa työtä verkostoasentajamme tekevät. Työn luonne muuttuu vielä raskaammaksi talvipakkasilla, jolloin esimerkiksi pylväisiin kiipeäminen vaikeutuu. Myös sähkönjakelun vikatilanteet ovat oma haasteensa tässä työssä. Verkostosasentajat tekevät tärkeää työtä sähkönjakelun häiriöttömyyden varmistamisessa.

 


 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.