Vaihtamalla SÄÄSTÖSPOTTIIN saan huomattavaa säästöä

Meidän perhe

Kirjoittaja on vaihtanut sähkösopimuksen Säästöspottiin 1.4. Blogi-palstalla saamme kuulla Toivosen perheen kokemuksia tästä tuotteesta jatkossakin.

koostuu kahdesta aikuisesta ja kolmesta teini-ikäisestä ja on sanomattakin selvää, että sähkönkulutus on sen mukaista. Usein olen miettinyt miten saisimme pienempiä sähkölaskuja.  Onko ainoa tapa saada merkittävää säästöä investoida kalliiseen nykyaikaiseen teknologiaan. Ilahduin valtavasti kun yllättäen sain eteeni liiankin helpolta kuulostavan ratkaisun, joka oli nimeltään SÄÄSTÖSPOT.

 

Miksi valitsin juuri Säästöspot-sähkösopimuksen?

Aluksi Säästöspot tuntui vihonviimeiseltä sähkötuotteelta, jonka koskaan valitsisin.  Kysehän on tuotteesta, jonka hinta perustuu pörssisähköön ja vaihtuu tunneittain. Ajattelin, että ei ainakaan minulla ole aikaa seurata sähkön hintoja kännykästä. Ja vielä vähemmän viitsin perheessämme ajoittaa ruoanvalmistusta tai saunomista sen mukaan kuin sähkö on halvinta.

Hämmästyin kun asiantuntijamme kertoi minulle, että kuulunkin aivan erityiseen ryhmään. Sellaiseen, joka voi noukkia kyseistä tuotteesta rusinat pullasta eli sähkölämmittäjiin, joilla on varaavuus. Näin saisimme vaivatta hyödynnettyä Säästöspotin halvimmat hinnat, koska lämmityskuormat kytkeytyvät automaattisesti päälle iltakymmeneltä.  Eli juuri silloin kun hinta on yleensä halvimmillaan.  Lattiassa oleva varaavuus luovuttaa siis päivällä lämmön huoneisiin, eikä tällöin tarvitse käyttää usein kalliimpia päiväajan tunteja.

Samoin vesivaraaja lämmittää käyttövetemme yöllä.  Ja tällöin käytössä on jälleen ne usein halvimmat sähkön hinnat. Ei ihan heti tullut mieleeni että tuote on kuin luotu perheemme olosuhteisiin.

 


Keskiarvohintaa on verrattu edulliseen markkinoilla olevaan kahden vuoden määräaikaiseen sopimukseen. Uudella tuotteella säästöä olisi tullut 14 % vuodessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oliko tuotteessa jotain huonoa

Vaivattomuutta ensin himmensi se tosiasia, että pörssisähkössä on talviaikaan kovimmat hinnat. Ja sähkölämmitteisessä talossa talvella luonnollisesti kuluu enemmän sähköä. Tähänkin riskiin löytyi onneksi ratkaisu. Jos haluan voin lukita talvikuukausien hinnan. Talvisuojalla ja vieläpä ilman lisäkustannuksia. Tämä Talvisuoja-lisäpalvelu on älykäs tapa minimoida riskit ja tekee tästä tuotteesta erilaisen mitä nähdäkseni on muilla sähköyhtiöillä.

 

Loppukaneetti

Asiakaspalvelusta laskivat, että laskennallinen säästö viime vuodelle olisi ollut jo 14 %, edullisempi kilpailijan tarjoukseen nähden.  Aivan mieletöntä, olisiko tässä nyt sitten se säästö mitä tavoittelen? En tässä kyllä mitään häviäkään jos vaikka kokeilisinkin. Mielenkiintoni heräsi ja vaihdoin vanhan yö/kausisähkösopimukseni Säästöspottiin. Nyt tänä vuonna sitten jännityksellä odotan, mikä säästö tulee oikeasti olemaan. Ja vaikka suurin osa säästöstä tulee automaattisesti, on minun mahdollista saada hivenen säästöä lisää jos haluan nähdä hieman vaivaa. Edellisenä päivänä voin tarkistaa kännykän sovelluksen kautta seuraavan päivän sähkön hintoja ja suunnitella mihin aikaan meillä saunotaan 🙂

Ja  jo tässä vaiheessa jää hiukan mietityttämään josko kuitenkin kannattaisi jossain vaiheessa investoida älykkääseen teknologiaan. Sillä saisin pullat rusinasta myös päiväaikaan eli teknologia hyödyntäisi automaattisesti päivän halvimmat tunnit. Aika näyttää miten käy.

 

Lue lisää SÄÄSTÖSPOT-sähkösopimuksesta

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.