Järkevintä on hankkia aurinkosähköjärjestelmä, joka mitoitetaan kulutukseen nähden oikein

Aurinkosähkö on tullut jäädäkseen. Turha sitä on enää miettiä, lyökö aurinkosähkö läpi energiamuotona ja alkaako yhä useamman omakotitalon katolle ilmestyä aurinkopaneeleja. Niin on jo käynyt, eikä trendi ole muuttumassa. Aurinkosähköstä on tulossa valtavirtaa.

Kysymys on, milloin sinä alat hyödyntää samaa, ympäristöystävällistä ja ehtymätöntä energianlähdettä niin kuin tuhannet ja tuhannet muut suomalaiset jo tekevät? Paras ratkaisu olisi investoida aurinkosähköön välittömästi. Hinnat ovat jo laskeneet ja aurinkosähköjärjestelmien tekniikkaa on testattu näilläkin leveyspiireillä. Fakta on, että aurinkosähkö toimii myös Suomessa.

Enää ei siis kannata odottaa. On aika alkaa säästää – sekä euroja että luontoa – nyt heti!

 

Mikä sitten olisi paras tapa siirtyä aurinkosähköön? Se on SOPIVA-aurinkosähköpaketti, joka on nimensä mukaisesti sopiva kaikille.

Olemme Vatajankosken Sähköllä tehneet satoja kartoituksia aurinkosähköstä, ja törmänneet usein samaan ongelmaan. Nykyisin tarjolla olevien järjestelmien tuotto ylittää merkittävästi asiakkaiden kulutuksen ja sähköä jää yli verkkoon myytäväksi.

Suomeksi sanottuna aurinkosähköjärjestelmät ovat kulutukseen nähden liian suuria, eikä nykyinen akkuteknologia ainakaan vielä tarjoa ylijäämäsähköön järkevän hintaisia varastointiratkaisuja.

Ylijäämäsähkön saa myytyä energiayhtiöille, mutta se ei ole kuluttajan kannalta taloudellisesti tehokkain ratkaisu. Ylijäämäsähkö ostetaan pörssihinnalla, minkä lisäksi mukana on aina muitakin kuluja kuten siirtomaksu.

Järkevintä onkin hankkia aurinkosähköjärjestelmä, joka mitoitetaan kulutukseen nähden oikein. Tällöin järjestelmä leikkaa asiakkaan kulutusta kolmessa eri elementissä: sähkön siirrossa, siirron mukana laskutettavassa verossa ja itse energiassa.

Eli itse käyttämällä auringon tuottaman sähkön saat lähes kolminkertaisen hinnan verrattuna siihen että myyt ylijämääsähkön energiayhtiöllesi.

SOPIVA on kehitetty juuri tätä varten. Se antaa mahdollisuuden päästä pienemmällä investoinnilla kiinni ympäristöystävälliseen aurinkosähköön – ja samalla se on todennäköisesti myös kustannustehokkaampi ratkaisu asiakkaan pienkiinteistön sähkönkulutukseen. Joissain tapauksissa yksi aurinkopaneeli on aivan riittävä ratkaisu. Jos sähkönkulutus kasvaa, SOPIVA-aurinkosähköpakettiin voi helposti myös lisätä aurinkopaneeleja.

SOPIVA onkin mukautuva järjestelmä – ja ilman muuta helpoin tapa ottaa ensiaskel aurinkosähköön. Olisiko sinunkin aika liittyä aurinkosähkön hyödyntäjiin?

______________

 

Tuotettu aurinkosähkö kannattaa ehdottomasti käyttää itse, sillä silloin asiakas hyötyy tuottamastaan energiasta eniten.

Käyttämällä itse tuottaja leikkaa saa hyödyn seuraavien elementtien osalta: SÄHKÖENERGIA + SÄHKÖNSIIRTO + SÄHKÖVERO

Tuotetusta ylijäämästä taas maksetaan vain seuraavan elementin osalta:  SÄHKÖENERGIA = Sähkön pörssihinta – mahdolliset käsittely + siirtokustannukset

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.