Petri Paajanen

Toimitusjohtaja tutustuu
käytännön työtehtäviin

Mistä on kyse? Toimitusjohtaja haluaa saada paremman ymmärryksen siitä, mitä työtehtäviä hänen johtamassaan yrityksessä tehdään. Parhaimman tuntuman saa hyppäämällä itse rohkeasti mukaan työhön kuin työhön.  Tämän viikon ajan vuorossa on joka päivä eri työympäristö. Perjantaina kuullaan mikä oli viikon todellinen anti.


 

Tiistai: Kankaanpää, mittariasennus

Tiistaiaamuna tuntui jaloissa vielä edellisen päivän sähköpylväisiin kiipeäminen. Tänään oli luvassa erilaisia työtehtäviä. Pääsin verkostoasentaja Pasi Hiltusen ja kesäharjoittelija Niko Riihimäen mukaan tekemään sähkömittariasennuksia. Heti ensimmäisessä paikassa selvisi, että Niko on jo nyt ammattimies, vaikka on vasta toista kesää meillä kesätöissä. Pasin hyvällä opastuksella sähkömittari löysi Nikon toimesta sujuvasti paikkansa asiakkaan sähkökeskuksesta. Etäluettavat sähkömittarit ovat muuttaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana melkoisesti sähkönkäytön mittausta, koska enää ei tarvita mittarinlukijoita lukemaan mittareita. Lukemat siirtyvät tänä päivänä automaattisesti järjestelmään.

 

Niko asentamassa etäluettavaa sähkömittaria.

Toinen huomionarvoinen asia on se, että asiakkaille tulevia sähkökatkoja pyritään vähentämään aina kun se on mahdollista. Näin tehtiin tässäkin tapauksessa, koska Pasilla on lupa jännitetöihin, jolloin sähkökeskuksen syöttökaapeliin voitiin kytkeä sähköt ilman sähkökatkoa asiakkaille. Jännitetyö vaatii erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta.

 

Pasi tekemässä jännitetyönä syöttökaapelin kytkemisen

Tämän jälkeen oli vuorossa toisen mittarin asennus rivitalotyömaalle. Tämäkin työ sujui ilman ongelmia ja työmaalle saatiin kytkettyä sähköt. Mittariasennuksissa korostuu hyvä yhteistyö asiakkaan ja Vatajankosken Sähkön välillä. Tämä on mielestäni meillä vahvuutena paikallisena energiayhtiönä. Oli myös hienoa huomata, että meille on hakeutunut ammattitaitoisia kesätyöntekijöitä ja henkilöstömme opastaa heitä hyvin. Omalta osaltani Pasin ja Nikon mukana työskenteleminen jäi puolen päivän mittaiseksi, koska iltapäivällä oli edessä työmatkalle lähteminen.

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.