Toimitusjohtaja tutustuu käytännön työtehtäviin

Petri Paajanen

Mistä on kyse? Toimitusjohtaja haluaa saada paremman ymmärryksen siitä, mitä työtehtäviä hänen johtamassaan yrityksessä tehdään. Parhaimman tuntuman saa hyppäämällä itse rohkeasti mukaan työhön kuin työhön.  Tämän viikon ajan vuorossa on joka päivä eri työympäristö. Perjantaina kuullaan mikä oli viikon todellinen anti.

 


 

Torstai: Karvia, verkonrakentaminen

Torstaina piti lähteä kotoa hieman aikaisemmin liikkeelle, jotta olisin Vatajankosken Sähkön Karvian tukikohdassa klo 7:30. Heti perille saavuttuani kävimme päivän töitä läpi yhdessä verkostoasentajien Marko Uusitalon, Tuomas Pukaralammin ja Timo Santahuhdan kanssa. Luvassa oli ongelmapuun kaatoa, maakaapelin kytkentää ja vanhan sähkölinjan purkua. Ensimmäiseksi suunnattiin kohti Honkajokea. Tuomas ja Timo aloittivat maakaapelin kytkennän ja lähdimme Markon kanssa kaatamaan asiakkaan ilmoittamaa 20 kV sähkölinjan vieressä olevaa puuta.

Asiakkaamme ilmoittavat hyvin näistä linjan lähellä olevista riskipuista. Tämä on tärkeää, koska näin ennaltaehkäistään puiden kaatumisista johtuvia sähkökatkoja. Tällä kertaa kyseessä oli hieman suurempi puu ja saimme Markon avuksi kaivinkoneen huolehtimaan puun kaatumisesta haluttuun suuntaan.

Marko kaatamassa ongelmapuuta.

 

Maakaapelin kytkemisen yhteydessä tuli esiin tarve lyhyelle sähkökatkolle. Oli hienoa havaita, että näissäkin tilanteissa pohdittiin asiaa asiakkaan näkökulmasta. Tuomas ja Timo kiersivät ilmoittamassa lyhyestä katkosta niihin asuntoihin, joita sähkökatko koski. Näin lyhytkään sähkökatko ei tule asiakkaalle yllätyksenä.

Iltapäivällä oli ohjelmassa vanhan sähkölinjan purkua Kauhajärvellä. Usein ilmajohtoa puretaan maakaapeloinnin tai jonkin kohteen sähkönkäytön päättymisen vuoksi. Purkutyö edellyttää erityistä huolellisuutta, koska purettavilla linjoilla sähköpylväät ovat usein vanhoja.

Tuomas pudottamassa vanhaa ilmajohtoa.

 

Päivän aikana oli erittäin hienoa huomata, kuinka työtehtävien aikana asiakasnäkökulma korostui. Lisäksi työturvallisuusnäkökohdat huomioitiin hyvin sähkölinjan purkutyössä. Tämäkin päivä osoitti, että kaikki toiminta perustuu hyvään yhteistyöhön työkavereiden kesken.


Huom! Perjantaiksi luvattu kooste siirtyy alkuviikkoon!

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.