Vatajankosken Sähkö luopuu sähkönmyyntiliiketoiminnasta 1.6. alkaen. Tiedotteen voit lukea täältä.  Sähkönmyyntiasiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään – sopimukset ja ehdot jatkuvat ennallaan.  Vatajankosken Sähkö jatkaa muissa liiketoiminnoissa normaalisti ja panostaa tulevaisuudessa entistä lujemmin uusiin energiaratkaisuihin. Olemme koonneet listan kysymyksistä, jotka saattavat askarruttaa asiakkaitamme. Toivottavasti näistä löytyy vastaus myös sinun mahdollisiin kysymyksiisi. Jos kuitenkin käy niin, että yhä jokin asia jää mietityttämään, olethan suoraan meihin yhteydessä. Palvelemme  mielellämme.


Miksi Vatajankosken Sähkö ei myy enää sähköä?

Vatajankosken Sähkö päätti luopua sähkönmyynnin liiketoiminnasta useammasta syystä: Ala on erittäin kilpailtu ja on keskittynyt viime vuosina yhä isommille toimijoille. Kilpailussa mukana pysyminen olisi vaatinut merkittäviä panostuksia kasvuun, mikä ei olisi Vatajankosken Sähkön kaltaiselle yhtiölle kannattavaa, koska alan kokonaiskannattavuus on heikko ja kilpailutilanne tulevaisuudessa kovenee entisestään. Luopuminen antaa Vatajankosken Sähkölle lisäksi mahdollisuuden panostaa entistä lujemmin uusiin energiaratkaisuihin. Uusi sähkönmyyjä Lumme Energia pystyy isona sähkönmyyntiyhtiönä takaamaan asiakkaalle tulevaisuudessakin kilpailukykyiset hinnat ja laajemman sähkötuotevalikoiman.


Miksi juuri Lumme Energia?

Valitsimme Lumme Energian, sillä se jakaa pitkälti samat arvot Vatajankosken Sähkön kanssa. Se on vastuullinen ja välittävä suomalainen kumppani, joka painottaa toiminnassaan hyvää palvelua, luotettavuutta ja paikallisuutta.


Olen nyt Vatajankosken sähkönmyynnin asiakas. Mitä minun pitää tehdä?

Sähkönmyynnin asiakkaana Sinun ei tarvitse tehdä mitään! Sähköntoimituksesi jatkuu keskeytyksettä ja sopimuksesi säilyy ennallaan. Kaikista mahdollisista muutoksista tiedotamme erikseen.


Mitä hyötyä tästä on minulle sähkönmyynnin asiakkaana?

Sinulle tämä muutos mahdollistaa entistä edullisemmat sähköenergian hinnat ja laajemman tuotevalikoiman. Isompana sähkönmyyntiyhtiönä Lumme Energia pystyy tarjoamaan sinulle edullisia sähköhintoja myös tulevaisuudessa. Järjestelyn myötä suurella osalla asiakkaista hinnat laskevat, kenelläkään hinnat eivät nouse. Halutessasi lähipalvelut ovat kuitenkin edelleen saavutettavissa Kankaanpäässä!


Olen nyt Vatajankosken sähkönsiirron asiakas. Mitä minun pitää tehdä?

Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Tällä muutoksella ei ole vaikutusta sähkönsiirtoon.


Jatkuvatko etuasiakkaan etuni?

Etuasiakkuus säilyy ja etuja on tulossa lisää. Saat jatkossa näistä tarkempaa tietoa Lumme Energialta.


Mitä tapahtuu Vatajankosken Sähkölle?

Vatajankosken Sähkö jatkaa muissa liiketoiminnoissa, sähköverkko, kaukolämpö, sähkön tuotanto ja verkon rakennus, aivan kuten ennenkin. Tarinamme alueella on kestänyt jo lähes sata vuotta ja tätä tarinaa me haluamme jatkaa. Panostamme jatkossa myös uudenlaisiin energiapalveluihin ja tuotteisiin. Kerromme suunnitelmistamme lähiaikoina lisää!


Miten sähkön siirron käy, nousevatko hinnat?

Sähkönsiirto ja sähkönmyynti ovat toisistaan irralliset asiat. Vatajankosken Sähkö jatkaa sähkönsiirtoyhtiönä eikä sähkönmyyntiliiketoiminnasta luopumisella ole vaikutusta sähkön siirron hintoihin.


Onko Vatajankosken Sähkö myyty Lumme Energialle?

Vatajankosken Sähkö on myynyt sähkönmyyntiliiketoiminnan Lumme Energialle.  Sähkönmyyntiliiketoiminta oli ainoastaan yksi yhtiön monesta liiketoiminta-alueesta, ja sen osuus yhtiön kokonaisarvosta on varsin pieni – vain parin prosentin luokkaa. Vatajankosken Sähkö jatkaa muissa liiketoiminnoissa entiseen tapaan. Kysymyksessä ei siis ole yritys- vaan liiketoimintakauppa.


Liittyykö Leppäkoski jotenkin tähän muutokseen?

Vaikka sähkönmyyntiliiketoiminnan myyminen sattuu samaan ajankohtaan Leppäkosken aggressiivisen osakkeenostokampanjan ja sitä seuranneen uutisoinnin kanssa, ei näillä kahdella asialla ole toistensa kanssa mitään tekemistä. Sähkön vähittäismyynnistä luopumista on valmisteltu jo viime vuoden alusta alkaen.


Tarkoittaako sähkönmyyntiliiketoiminnan myyminen sitä, että omistaja myy yhtiön pala palalta?

Ei tarkoita. Pääomistajat ovat ilmaisseet hyvin selkeästi, että Vatajankosken Sähkön paikallinen omistus on tärkeää ja se halutaan säilyttää. Sähkönmyyntiliiketoiminnan myymisessä on kysymys siitä, että luovumme rahaa vastaan sellaisesta osasta liiketoimintaa, jota emme pidä itsellemme enää houkuttelevana. Yrityksen omistus ei kaupassa muutu eikä osakkeita siirry.


Mitä muutos tarkoittaa Vatajankosken Sähkön henkilöstölle?

Vatajankosken Sähkön henkilöstöön kaupalla ei ole vaikutuksia, he säilyvät edelleen Vatajankosken Sähkön työntekijöinä ja jatkavat nykyisissä tehtävissään. Muutoksella ei nähdä henkilöstöä vähentäviä vaikutuksia, sillä kyseessä ei ole yritys- vaan liiketoimintakauppa.  Vatajankosken Sähkö on myynyt vain sähköliiketoiminnan Lumme Energialle. Sähköliiketoiminta oli ainoastaan yksi yhtiön monesta liiketoiminta-alueesta. Vatajankosken Sähkö jatkaa muissa liiketoiminnoissa entiseen tapaan.


Miten on mahdollista, että asiakkaille kerrotaan tästä muutoksesta vasta nyt?

Kauppaa on valmisteltu pitkään, jo 2019 alusta lähtien, jolloin asia esiteltiin Vatajankosken Sähkön kuntayhtymän hallitukselle. Kyseessä oli liikesalaisuuden piiriin kuuluva asia, jota ei voitu tuolloin julkistaa laajasti. Päätöstä ovat omistajamme siis harkinneet tarkkaan ja todenneet sen tosiasian, että sähkönmyyntiä pienissä yhtiöissä on hankala saada kannattavaksi. Tehty päätös onkin hieno, sillä nyt Vatajankosken Sähkö saa mahdollisuuden keskittyä niihin liiketoimintoihin, joissa se on parhaimmillaan.


SÄHKÖN LASKUTUS

 

Nousevatko hinnat nyt?

Hinnat eivät nouse. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, se jatkuu sovituilla ehdoilla. Suurimmalla osalla asiakkaista hinnat laskevat, kenelläkään hinnat eivät nouse.


Olen aiemmin saanut yhden sähkölaskun. Mitä tapahtuu jatkossa?

Jatkossa saat kaksi erillistä laskua. Sähkön siirron laskuttaa Vatajankosken Sähkö ja sähkön myynnin Lumme Energia.


Minulla on ollut e-lasku. Jatkuuko se ennallaan?  Entäpä suoramaksu?

Vatajankosken Sähkön kanssa e-laskut ja suoramaksut jatkuvat ennallaan. Lumme Energialta tulet saamaan ensimmäisen laskun paperisena. Ensimmäistä laskua maksaessasi voit helposti tilata laskut jatkossa e-laskuina myös Lumme Energialta omaan verkkopankkiisi. Suoramaksun uusimisesta sovit oman pankkisi kanssa.


Koska saan ensimmäisen laskun Lumme Energialta?

Saat ensimmäisen laskun Lumme Energialta syyskuussa.


ASIAKASPALVELU

 

Minne voin olla yhteydessä, kun minulle tulee sähkölaskuihin tai sähkösopimukseen liittyvää asiaa?

Sähkönmyyntisopimukseen liittyvissä kysymyksissä Lumme Energian asiakaspalvelu vastaa Sinulle numerossa 0800 90110 (arkisin klo 8-17) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lumme-energia.fi.  Voit myös poiketa tuttuun tapaan paikan päällä Kankaanpään Vuohiniityntien asiakaspalvelussa. Siellä sinua palvelevat tutut asiakaspalvelijat kuten ennenkin.


Minne voin olla yhteydessä, jos minulle tulee sähkön siirtoon tai kaukolämpöön liittyvä kysymys?

Sähkönsiirron ja kaukolämmön kysymyksissä sinua palvelevat edelleen tutut ihmiset Vatajankosken Sähköllä. Voit soittaa asiakaspalveluun p. 02 5782 5303 tai laittaa sähköpostia asiakaspalvelu@vatajankoski.fi. Voit myös poiketa asiakaspalvelussamme osoitteessa Vuohiniityntie 2. (Lähipalvelupiste


Minne voin olla yhteydessä, jos minun tarvitsee hankkia sähköliittymä?

Sähköverkon kaikissa kysymyksissä kuten sähköliittymissä sinua palvelevat edelleen tutut ihmiset Vatajankosken Sähköllä. Voit soittaa asiakaspalveluun p. 02 5782 5303 tai laittaa sähköpostia asiakaspalvelu@vatajankoski.fi. Voit myös poiketa asiakaspalvelussamme osoitteessa Vuohiniityntie 2.


Minne voin olla yhteydessä, aurinkosähköön liittyvissä asioissa?

Aurinkosähkö asioissa sinua palvelevat edelleen tutut asiantuntijat Vatajankosken Sähköllä numerossa p. 02 5782 5316 tai sähköpostilla aurinkosahko@vatajankoski.fi. Voit myös poiketa asiakaspalvelussamme osoitteessa Vuohiniityntie 2. (palvelupiste avoinna


Voinko edelleen käydä hoitamassa asioitani paikan päällä Vatajankosken Sähkön asiakaspalvelupisteellä Vuohiniityntiellä?

Kyllä voit. Vuohiniityntien asiakaspalvelussamme voit hoitaa kaikki asiat entiseen tapaan. Olemme Lumme Energian yhteistyökumppani, joten palvelemme myös sähkönmyynnin kysymyksissäsi.


 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.