Vatajankosken Sähkö uudistaa toimintaansa luopumalla sähkön vähittäismyyntiliiketoiminnasta ja panostamalla kasvuun nopeasti kehittyvissä uusissa energiaratkaisuissa. Yhtiö myy sähkön vähittäismyyntiliiketoimintansa Lumme Energia Oy:lle. Kaupalla ei ole vaikutusta Vatajankosken Sähkön muihin liiketoimintoihin, eli yhtiö huolehtii jatkossakin asiakkaidensa sähkönsiirrosta, omistamansa sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, Kankaanpään kaukolämmityksestä sekä paikallisesta sähkön- ja höyryntuotannosta. Sähkönmyyntiasiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, sillä sähköntoimitus heille jatkuu täysin normaalisti.

– Lumme Energia valikoitui kumppaniksemme, sillä se jakaa samat arvot Vatajankosken Sähkön kanssa. Se on vastuullinen ja välittävä suomalainen kumppani, joka painottaa toiminnassaan luotettavuutta, vakautta ja hyvää palvelua, kertoo Vatajankosken Sähkön toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankosken Sähkön nykyiset sähkönmyyntiasiakkaat saavat jatkossa sähkönsä Lumme Energialta. Järjestely ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä. Vatajankosken Sähkö lähettää asiakkailleen postitse kirjeen, jossa on vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

 

Entistäkin edullisempaa sähköä

Yrityskauppa takaa asiakkaille tulevaisuudessakin kehittyvät ja kilpailukykyiset sähkösopimukset ja palvelut.

– Valtakunnallisena sähkönmyyntiyhtiönä Lumme Energia pystyy reagoimaan muuttuvaan ja kasvavaan kilpailuun sähkönmyyntimarkkinoilla. Tämä näkyy asiakkaalle entistäkin edullisempina hintoina ja laajempana sähkötuotteiden valikoimana. Asiointi on helppoa jatkossakin, sillä paikallinen asiakaspalvelupiste säilyy Kankaanpäässä, Passi sanoo.

Jos asiakas ostaa tällä hetkellä Vatajankosken Sähköltä vain sähkönsiirron, ja sähkön myy jokin toinen yhtiö, yrityskauppa ei vaikuta häneen lainkaan.

 

Paikallista palvelua myös jatkossa

Lumme Energialla on tällä hetkellä yli 100 000 asiakasta ja toimipisteet Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Yrityskaupan myötä yhtiön asiakasmäärä nousee noin 10 %. Kauppa tulee voimaan kesäkuun alussa, ja sähkönmyynti siirtyy Lumme Energialle 1.8. alkaen. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen.

Viime vuosina sähkön vähittäisliiketoiminta on keskittynyt siihen erikoistuneille toimijoille. Nyt tehtävä kauppa on osa Lumme Energian kasvustrategiaa, jossa orgaanista kasvua tuetaan yritysjärjestelyiden kautta.

– Aiemmin sähkönmyynnin keskittämistä ovat johtaneet lähinnä alan suuret toimijat. Lumme Energia näyttää suuntaa pienempien, nousevien energiayhtiöiden yhdistymisessä, sanoo Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta.

– Suurempi koko mahdollistaa meille uusien ja jatkuvasti kehittyvien tuotteiden ja palveluiden tarjoamisen kaikille asiakkaillemme. Lumme Energia haluaa jatkossakin olla paikallinen toimija, joten meillä esimerkiksi on palvelupiste Vatajankosken Sähkön toimitiloissa. Samalla panostamme myös sähköisiin palveluihin, joita asiakkaiden on helppo käyttää, Lehtoranta kertoo.

 

Vatajankosken Sähkö panostaa kasvuliiketoimintoihin

Vatajankosken Sähkö hakee jatkossa kasvua liiketoimintasegmenteissä, joissa yhtiöllä on vankkaa osaamista ja hyvät edellytykset kasvaa markkinoita nopeammin. Näihin ratkaisuihin kuuluvat mm. älykaukolämpöratkaisut ja niihin liittyvät palvelut taloyhtiöille ja kiinteistöille, uudet innovatiiviset lämmöntuotantoratkaisut (kuten datalämpö) sekä energiaan liittyvät yhteistyöratkaisut teollisuusyritysten kanssa. Esimerkki viimeksi mainitusta on paikallinen suurhanke, jossa teollisuuden ylijäämävesihöyryä aletaan muuntaa kaukolämmöksi, tässä tiedotteessa aiheesta lisää.

Lisätietoa muutoksen vaikutuksista asiakkaillemme voi lukea tästä.

Lisätietoja:

Pekka Passi, toimitusjohtaja, Vatajankosken Sähkö Oy
040 508 6367 / pekka.passi@vatajankoski.fi

Tapo Lehtoranta, toimitusjohtaja, Lumme Energia Oy
050 465 2860 / tapo.lehtoranta@lumme-energia.fi

 

Vatajankosken Sähkö on itsenäinen, pohjoissatakuntalainen energiayhtiö, jonka sähköverkko palvelee noin 24 000 asukasta Kankaanpäässä ja sen naapurikunnissa. Lisäksi kaukolämpömme lämmittää 400:aa kiinteistöä Kankaanpään alueella. Yhtiömme historia ulottuu vuoteen 1926, ja nykyään liikevaihtomme on 30,3 miljoonaa euroa (2019). Meillä on kykyä uudistua, ja menemme rohkeasti ja innovatiivisesti eteenpäin kehittääksemme energia-alan tuotteita sekä palveluja. Haluamme olla Suomen älykkäin energiayhtiö. www.vatajankoski.fi

Lumme Energia on suomalainen energiayhtiö, jonka juuret ovat Saimaalla ja kotipaikka Mikkelissä. Lumme Energialla on yli 100 000 asiakasta eri puolella Suomea. Lumme Energian intohimona on tuoda energia-alan tulevaisuus osaksi asiakkaidensa arkea sekä kannustaa omalla esimerkillään suomalaisia pitämään huolta maapallosta ja neljästä vuodenajasta. www.lumme-energia.fi

 

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.