Uutiset|

Kankaanpään jäähallista Vatajankoski Areena

Vatajankoski ja Kankaanpään Jääkarhut tiivistävät yhteistyötään. Osana yhteistyötä Kankaanpään jäähalli nimetään Vatajankoski Areenaksi. Vatajankoski haluaa tuellaan edistää positiivisia harrastusmahdollisuuksia sekä kestävää kehitystä asiakkaidensa elinympäristöissä. Jäähallissa on vireää harrastustoimintaa, jossa huomioidaan myös energiatehokkuus ja energian kierrätys.

Jäähallin valaistus uusittiin jäähallin ja Vatajankosken yhteistyönä energiatehokkaammaksi jo vuonna 2017. Pelaajat ja muut rakennuksen käyttäjät saavat nauttia tasaisesta valosta, jonka teho määräytyy käyttötarpeen mukaan. Valontarve isossa hallissa vaihtelee siivous-, harjoitus- ja pelitilanteissa. Valot sammuvat muun muassa automaattisesti, kun viimeinen käyttäjä poistuu paikalta. Jäähallin vuosittainen valaistuksen energiankulutus tippui kolmannekseen, kun vanhat monimetallivalaisimet korvattiin tuplamäärällä huomattavasti matalatehoisempia sadan watin led-valaisimilla. Koska ledit eivät säteile lämpöä valon mukana, pysyy myös jää kovana ja käyttökelpoisena kauemmin.

Jään jäädyttäminen ja ylläpitäminen vaatii merkittävästi sähköenergiaa josta syntyy paljon hukkalämpöä. Jäähallissa alettiin kierrättämään jäädytykseen kuluvaa energiaa siten, että jäähdytyskoneesta syntyvä lämpö siirretään liikuntakeskuksen tilojen lämmittämiseen.

”Tulevaisuudessa olisi hienoa saada vielä jäähallin katolle aurinkosähköjärjestelmä. Meillä olisi uusiutuvaa energiaa jäähallin tarpeisiin ja ylijäämäsähkön voisimme myydä eteenpäin”, visioi Kankaanpään Jääkarhujen puheenjohtaja Jussi Haapanen.

”Uuden energian yhtiönä haluamme yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa edistää vastuullista toimintaa siellä, missä asiakkaamme elävät ja toimivat. Kankaanpään jäähallissa on esimerkillisesti parannettu energiatehokkuutta jo pidemmän aikaa. On hienoa olla tukemassa tällaista nuorten ja lasten harrastustoimintaa alueellamme”, kiittelee Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.