Lupaamme olla päätöksesi arvoinen kumppani

Vatajankoski on uuden energian yhtiö, joka pienentää asiakkaidensa energiakustannuksia ja ilmastopäästöjä pysyvästi. Yritys luo jatkuvasti uusia tapoja käyttää, säästää ja tuottaa energiaa tehokkaammin. Vatajankosken toiminta perustuu läpinäkyvään pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Tervetuloa asiakkaaksemme!

Vatajankoski lukuina

97+

vuotta kokemusta

60

työntekijää

27

MEUR:n liikevaihto

Yrityksen johto

Tulisitko meille töihin?

Vatajankoski toimii valtakunnallisena energiakumppaninasi.
Olisitko sinä osa seuraavaa menestystarinaa?

Haetko sponsorointitukea?

Luomme kestävän huomisen ratkaisuja

Haluamme toimia vastuullisesti ja tehdä valintoja, jotka edistävät luonnon monimuotoisuutta alueellamme. Tästä ajankohtaisena esimerkkinä toimii Jyllinkosken vesivoimalaitoksen padon purkuprojekti, joka käynnistyy kesällä 2024. Tämän myötä 50 km Karvianjokea vapautuu nousuesteistä. Nykytilassaan voimala on tullut käyttöikänsä päähän, mikä osaltaan tukee päätöstä luopua siitä kokonaan.

Yhteisen hyvän puolesta jo vuodesta 1926

Vatajankoski ei alun perin syntynyt yhtiöksi. Se syntyi tarpeesta luoda yhteistä hyvinvointia valjastamalla Vatajankoski tuottamaan lähiseudulle sähköä. Tästä juontaa myös yrityksen nimi.

Vielä nytkin, lähes sata vuotta myöhemmin, toimimme ympäristöä kunnioittaen ja yhteiseen hyvään tähdäten. Arvomme ovat vastuullisuus, asiakasläheisyys ja innovatiivisuus. Ajan saatossa olemassaolomme perimmäinen tarkoitus ei ole muuttunut, joskin keinot sen toteuttamiseen ovat kehittyneet huimasti.

Meitä vatajankoskelaisia yhdistää tinkimätön ammattitaito, iloinen palvelumieli sekä ennen kaikkea aito kiinnostus asiakkaidemme tarpeita kohtaan. Toimintamme lähtökohtana on kehittää jatkuvasti uutta teknologiaa ja innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla pystymme vähentämään energian hukkakulutusta ja päästöjä, lisäämään energiaomavaraisuutta ja palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Vatajankoski Oy:n hallitus

Tapio Hietaoja
Puheenjohtaja

Risto Mustakoski
Varapuheenjohtaja

Raili Kunnaspuro

Katri Kujanpää

Raimo Kalliokoski

Kaija Kangas

Reijo Kuusisto

Marjo Koivisto

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt sertifikaatin, joka varmentaa, että Vatajankoski Oy:n ja Vatajankoski Sähköverkko Oy:n laatujärjestelmä täyttää seuraavien standardien vaatimukset: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 ja ISO 50001.

energiatehokkuussopimuksien logo