Kaukolämpö

Lähiseutumme vähäpäästöisin, edistyksellisin ja edullisin lämmitysmuoto.

Tarjoamme kotiseudulla tuotettua, kiertotalouteen pohjautuvaa ja päästötöntä lämpöä lähialueen asiakkaillemme Kankaanpäässä, Niinisalossa ja Honkajoella.

Valitsemalla Vatajankosken kaukolämmön, valitset lähiseudun vähäpäästöisimmän, edistyksellisimän ja edullisimman lämmitysmuodon.

Olethan meihin yhteydessä, jos haluat tarkistaa, onko kaukolämpöverkkomme kotisi tai yrityksesi lähistöllä ja näin helposti saatavilla.

Avoin kaukolämpö

Haluamme tarjota monipuolisen alustan puhtaan energian kasvulle. Vatajankosken avoin kaukolämpöverkko tarjoaa sen alueella toimiville yrityksille ja kiinteistöille mahdollisuuden osaltaan edistää ilmastoneutraalia energiataloutta. Jos toiminnassasi syntyy hukkalämpöä, voit myydä sen meille ja hyödynnämme sen alueen lämmityksessä.

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa ilmastoneutraali kaukolämpö?
Huippukulutuksen aikaan tuotamme noin 5 % täysin hiukkas- ja hiilidioksidipäästövapaalla uusiutuvalla bionestekaasulla. Keväästä 2021 lähtien merkittävä osa kaukolämmöstämme tuotetaan täysin ilman polttoaineita. Tähän vaikuttaa Knaufin tehtaan kanssa aloitettu yhteistyö. Kun Knaufin Kankaanpään tehtaassa valmistetaan kipsilevyjä, syntyy lämmintä vesihöyryä. Jatkossa lämpö otetaan talteen ja syötetään kaukolämpöverkkoon. Tällä tavalla voidaan tuottaa kolmasosa Vatajankosken myymästä kaukolämmöstä. Uudella tuotantotavalla pystytään merkittävästi korvaamaan kaikkea polttamista ja vähentämään energiantuotannon ilmastohaittoja.
Mitä tarkoittaa huolettomuus kaukolämmössä?
Kaukolämpö on varma valinta, sillä lämpöä riittää aina. Kaukolämpö on vakaasti hinnoiteltu, joten tiedät energiakustannuksesi vuosiksi eteenpäin, eikä sinun tarvitse murehtia lämmityksen ympäristövaikutuksista. Me huolehdimme puolestasi.
Miksi kaukolämpö on edelläkävijän valinta?
Kaukolämpö on kiistatta kehittyvin lämmitysmuoto. Energia voidaan tuottaa monella eri tavalla, joista Vatajankoski muodostaa mahdollisimman hiilineutraalin kokonaisuuden kaukolämmön tuotantoon.

Katso myös

Kaukojäähdytys

Taloudellinen tapa viilentää kiinteistöä.

Lisätietoa kaukojäähdytyksestä

Hukkalämpövoimala

Teollisuuden hukkalämmöstä ekologista kaukolämpöä.

Tutustu hukkalämpövoimalaan

Jutellaanko?