Aurinkosähkö on vihannestilalle nappiratkaisu – energiankulutus on suurinta kesäisin, kun aurinkoenergiaa on saatavissa eniten

160 kpl
paneelia

Kun vihanneksia ja juureksia viljelevä ja jatkojalostava Isokasken tila päätti investoida uuteen tuotantohalliin, energiaratkaisuksi haluttiin aurinkosähkö. Saadakseen luotettavaa asiantuntija-apua Isokaski kääntyi Vatajankosken puoleen.

Honkajoella sijaitsevalla Isokasken tilalla kasvatetaan muun muassa porkkanaa, lanttua, naurista ja palsternakkaa. Vihannekset ja juurekset varastoidaan kylmävarastoihin, ja vihannestehdas Isokaski Oy hoitaa tilan tuotteiden jatkojalostuksen kuluttaja- ja suurkeittiötuotteiksi.

Aurinkosähkö on Isokaskelle erityisen sopiva ratkaisu siksi, että sähkön tuotanto- ja kulutushuiput osuvat samoille kuukausille: jäähdytyksen vuoksi tilan sähkönkulutus kasvaa kesällä, jolloin aurinkosähköä myös tuotetaan eniten.

”Tavoitteenamme on alentaa kustannuksia ja varmistaa sähkön saatavuus. Aurinkopaneelit tarjoavat puhdasta, luonnon tuottamaa sähköä.”

Erkki Isokaski, Isokaski Oy

Sähkön tuotanto- ja kulutushuiput osuvat samoille kuukausille

Koska Vatajankoski oli mukana rakennusprojektissa alusta asti, Isokaski sai käyttöönsä vatajankoskelaisten täyden osaamisen. Aurinkosähköratkaisu otettiin huomioon kaikessa, aina hallin suunnittelusta lähtien.

Autoimme Isokaskea myös energiatukihakemuksen laatimisessa. Se on osa palveluamme. Meillä on paljon kokemusta ja osaamista aurinkosähköstä, joten pyrimme tekemään asiat mahdollisimman helpoksi asiakkaillemme. Meiltä saa aina käyttöönsä oman asiantuntijan, jota on helppo lähestyä, sanoo Vatajankosken liiketoimintapäällikkö Jalmari Rossi.

Aurinkosähkössä yhdistyvät taloudellisuus ja vastuullisuus: Yritykset haluavat tehdä yhä enemmän vastuullisia tekoja, ja asiakkaatkin odottavat niitä. Samaan aikaan yritysten on haettava energiansäästöä ja pidettävä huolta kilpailukyvystään.

Aurinkopaneelit alentavat energian kustannuksia

Vatajankosken asiantuntijat ovat hyviä mitoittamaan erilaisiin tarpeisiin juuri oikean kokoisen järjestelmän, josta asiakas saa mahdollisimman hyvän hyödyn. Esimerkiksi Isokasken hallin katolle asennettiin hieman yli 160 aurinkopaneelia.

Oli upeaa toimittaa aurinkosähköjärjestelmä asiakkaalle, jolla on samanlaiset arvot kuin meillä. Isokaski toimittaa suomalaista ruokaa suomalaisiin pöytiin. On hienoa, että saamme olla heidän yhteistyökumppaninsa, iloitsee Jalmari Rossi.
Yhteistyömme Vatajankosken kanssa on jatkunut pitkään, joten tiesimme, että yhteistyö toimii. Tässä projektissa parasta on ollut saamamme ammattitaitoinen palvelu, Erkki Isokoski kiittää.

Miksi aurinkosähkö

  • Isokasken tila kuluttaa eniten sähköä kesällä
  • Tilan tavoitteena alentaa energiakustannuksia
  • Aurinkosähkö varmistaa sähkön saatavuutta
  • Aurinkosähkö on puhdasta ja vastuullista energiaa

Mitä Vatajankoski teki

  • Auttoi energiatukihakemuksen laatimisessa
  • Huomioi aurinkosähkön jo mm. hallin rakennusvaiheessa
  • Mitoitti sopivan kokoisen järjestelmän
  • Asensi yli 160 aurinkopaneelia hallin katolle

Jutellaanko?