Energia­kumppanuus

Rahassa mitattavaa säästöä, tehokkuutta ja arvonlisää kiinteistösi energiaratkaisulla. Alkaen heti.

Vatajankoski Energiakumppanuus on kuukausimaksullinen palvelu kiinteistöjen energiatehokkuuden ja omavaraisuuden parantamiseen.

Saat meiltä tarpeisiisi suunnitellun ratkaisun, jonka voit ottaa käyttöön välittömästi, vailla rakenteellisia tai laiteinvestointeja – riippumatta kiinteistösi nykyisestä energiajärjestelmästä.

Riittää että päätät, me jatkamme siitä. Ja investoimme itse ratkaisuun, joka on sinulle edullisin.

Näin energiakumppanuus toimii

Investointi
Investoimme energiaratkaisuusi puolestasi ja otamme vastuun toteutuksesta

Haluamme tehdä uusien ja uusiutuvien energiaratkaisujen käyttöönoton helpoksi ja kannattavaksi jokaiselle. Siksi investoimme ratkaisuihin asiakkaidemme puolesta.

Jos rakennuksesi on Suomessa, teemme sinulle ehdotuksen säästöistä ja voit palata tekemään mitä haluat.

Ylläpito
Huolehdimme energiaratkaisusi ylläpidosta koko sopimuskauden ajan

Kun olet päättänyt valita palvelumme, teemme sen käytön sinulle helpoksi. Tuomme luoksesi tarvittavat teknologiat ja valmiuden joustavaan muutokseen. Saat tarpeisiisi mitoitetun ratkaisun, joka tuottaa jatkuvaa säästöä pitkälle tulevaisuuteen – alkaen heti.

Tulokset
Teemme mitä lupaamme – ja takaamme myös lupaamamme tulokset

Olipa tavoitteesi radikaali, maltillinen tai siltä väliltä, asiakkaanamme maksat vain palvelumaksun, joka on aina pienempi kuin säästämäsi energiakustannus. Tämän me voimme taata. Jo ennen kuin päätät.

Teknologiat

Lämmitysjärjestelmän tehostaminen

Älykäs lämmityksen ohjaus

Lämmityksen optimointi ja ohjaus tehdään huoneistojen todellisten olosuhdetietojen, lämpötilan ja sääennusteiden pohjalta. Jatkuvasti päivittyvä ohjaustieto lasketaan oppivan tekoälyn avulla.

Lämmitysverkoston tasapainotus

Hyvin säädetty ja tasapainossa oleva lämmitysverkosto jakaa lämmön energiatehokkaasti koko rakennuksen käyttöön eikä ylilämmitystä tarvitse tehdä. Hyvän tasapainon ansiosta kiinteistön tilojen lämpötila pysyy lämmityskaudella tasaisena ja käyttäjien viihtyvyys paranee.

Lämmöntalteenotto

Lämmöntalteenoton avulla huoneistoista ilmanvaihdon kautta ulospuhallettu lämpö otetaan talteen ja käytetään uudelleen lämmityksessä. Toimella parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja pienennetään ilmanvaihdon aiheuttamaa lämpöhäviötä.

Lämmönjakokeskuksen uusiminen

Nykyaikainen lämmönjakokeskus toimii tehokkaasti ja pitää energiakulut hallinnassa. Palveluna toteutettava lämmönjakokeskuksen uusiminen on taloyhtiön talouden kannalta kustannustehokas ratkaisu.

Ilmanvaihdon modernisointi

Älykäs ilmanvaihdon ohjaus

Älykäs ilmanvaihdon ohjaus tekee rakennuksen nykyisestä ilmanvaihtojärjestelmästä energiatehokkaamman ja tuo säästöä energiakuluihin. Myös olosuhteet paranevat kun ilmaa vaihdetaan juuri oikea määrä oikeaan aikaan.

Ilmanvaihtokoneiden uusiminen

Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet toimivat tehokkaasti ja pitävät energiakulut aisoissa. Uudet koneet leikkaavat lämmitystarpeen lisäksi jopa kolmasosan koneiden sähkönkulutuksesta. Palveluna toteutettava ilmanvaihtokoneiden uusiminen on taloyhtiön talouden kannalta kustannustehokas ratkaisu

Kiinteistökohtainen energiantuotanto

Aurinkosähkö

Omalla katolla tai tontilla tuotettu aurinkosähkö pienentää ostoenergian määrää ja leikkaa päivän kulutushuippuja. Hyvin toteutettu aurinkovoimala tuottaa energiaa seuraavat 30 vuotta.

Lämpöpumput

Lämpöpumppujen avulla rakennus voi tuottaa omalla tontilla lämmitysenergiaa käyttöönsä. Oikein mitoitettu ja optimoitu järjestelmä on kustannustehokas ratkaisu.

Mitä asiakkaamme sanovat

Asiakkaidemme kohteita

20 %
Energiansäästö

Asunto Oy Pihlajatie 18

Taloyhtiöt
Lue lisää ›

20 %
Energiansäästö

Asunto Oy Antinkatu 13

Taloyhtiöt
Lue lisää ›

-7,35 tn
CO2-säästöt

Kankaanpään kaupunki

Palvelukiinteistöt
Lue lisää ›

Jutellaanko?

Usein kysyttyä

Yleiset

Kuinka paljon palvelu maksaa?
Palvelumaksu on aina pienempi kuin säästämäsi energiakustannus. Kuukausihinta määräytyy valitsemasi ratkaisun ja solmimamme sopimuksen mukaan.
Millaisiin rakennuksiin palvelu sopii?
Energiakumppanuus sopii taloyhtiöiden, julkisten rakennusten sekä teollisuuden energiatehokkuuden ja energiaomavaraisuuden parantamiseen.
Miten palvelun saa käyttöön?
Matka energiakumppanuuteen alkaa maksuttomalla kartoituksella, jossa asiantuntijamme tekevät sinulle ehdotuksen toteutuksesta ja arviolaskelman syntyvistä säästöistä.

Sopimus

Kuinka pitkä on sopimuksen sitoutumisaika?
Sopimuskausi on tyypillisesti 6-10 vuotta ja sopimusta voi täydentää tarpeiden kasvaessa.
Mitä sopimukseen sisältyy?
Sopimukseen sisältyy laitteet, asennus, ylläpito ja huolto. Tämän lisäksi sopimukseen kuuluu säästötakuu ja nimetty yhteyshenkilö, joka varmistaa, että ratkaisu toimii sopimuskauden aikana kuten pitääkin. Vatajankoski omistaa laitteet sopimuskauden ajan.