Vatajankosken Sähkö ja Honkajoki Lions Club ovat sopineet Älyladun toimittamisesta Honkajoelle. Tavoitteena on, että ensi talvena hiihdetään uuden modernin valaistuksen alla.  Noin 1,4 kilometrin matkalle tullaan asentamaan 32 valaisinta, joiden teho muuttuu vuorokauden ja valon tarpeen mukaan. Teknologian avulla onnistuu myös valon tehon säätäminen käyttäjien mukaan. Uudistetulla valaistuksella saadaan huomattavasti paremman valonlaadun lisäksi myös merkittävä energiansäästö sekä lisätään ladunkäyttäjien turvallisuutta. 

Käyttökustannukset minimiin

Älyladussa käyttämämme teknologian ansioista energiakustannukset eivät enää ole kuntoilureittien valaisemisen este, toteaa hankkeen projektipäällikkö Juha Marttila Vatajankosken Sähköstä.

Olemme Honkajoella haaveilleet kuntoilureitin olosuhteiden parantamisesta. Samalla tavoitteenamme on ollut käyttökustannusten pienentäminen. Pääsimme tutustumaan Kankaanpään Älylatuun ja vakuutuimme sen toimivuudesta, kommentoi Honkajoen Lions Clubilta Hannu Uusihonko.

Viime talven käyttökokemusten ja energiamittausten perusteella voimme todeta, että laskelmamme energiakulutuksen pienenemisestä osoittautuivat oikeaksi. Perinteiseen kuntoilureiteillä käytettyyn toteutustapaan nähden Älyladun valaistus on huikean energiatehokasta, jopa 80 % valaisemiseen käytettävästä energiasta pystytään leikkaamaan pois, jatkaa Juha Marttila.

 Liikuntaolosuhteet kerralla kuntoon

Älylatu on osa uudistettavaa kuntoilualuetta ja sen suunnittelee sekä toteuttaa Vatajankosken Sähkö.
Honkajoen liikuntapuistoon tehdään muitakin päivityksiä, reitti ja sen pohjat sekä kuntoiluvälineet uudistetaan kokonaan. Samalla tehdään myös muita perusparannuksia alueelle. Tämän Leader -avusteisen hankkeen ansiosta saamme omat purupohjaiset reitit hiihtäjille ja kivituhkapohjaiset kulkuväylät koirien ulkoiluttajille sekä kävelijöille. Kivituhkapohjainen kulkuväylä toimii samalla turvallisena oikoreittinä liikuntapuiston ja lasten päiväkodin välillä. Lisäksi rakennamme vesivarastoaltaan alkutalven keinolumetuksen tarpeisiin, kertoo Hannu Uusihonko.

Älyvaloa ja elinvoimaa Honkajoelle hankkeen taloudellisen toteutusvastuun kantaa LC Honkajoki yhteistyössä Honkajoen Yrittäjien, Urheilun Tukiyhdistyksen sekä HSU:n kanssa.

Älylatu herättää kiinnostusta

Kiinnostus Älylatua kohtaan on ollut suurta. Osaamisemme, pitkät takuumme ja merkittävät energiasäästöt ovat tuoneet yhteydenottoja muualtakin Satakunnasta sekä ympäri Suomea mm. Lapista on useampi kuntatiedustellut lisää Älyladustamme. Toteaa Juha Marttila Vatajankosken Sähköstä.

 

Lisätiedot:

Juha Marttila
Projektipäällikkö
Vatajankosken Sähkö
Puh: 044 578 2250, juha.marttila@vatajankoski.fi

Hannu Uusihonko
Honkajoen Lions Club
Puh: 040 545 1215, hannu.uusihonko@foodpark.fi

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.