Uutiset, Kaukolämpö|

Vatajankoski tuottamaan lämpöä Pomarkussa

Pomarkun lämpölaitos

Haketta polttava Vatajankosken arinakattila on käynnistetty Pomarkussa tuottamaan lämpöä Elebetin tehtaalle. Lämpöä pystytään jatkossa jakelemaan myös laajemmalle alueelle.

Pomarkun ensimmäinen Vatajankosken kaukolämpöasiakas on betonielementtejä valmistava Elebet. Hiljattain käynnistyneen arinakattilan polttoaineeksi kokeillaan kevään aikana Elebetin valumuottien kierrätyspuuta, loput polttoaineesta koostuu hakkeesta tai muusta kierrätyspuusta. 700 kW:n tehoista laitosta tulevat hoitamaan paikalliset toimijat. Tulevana kesänä Pomarkun kaukolämpöverkkoa on tarkoitus laajentaa valtatie 23:n länsipuolella, sillä kiinnostusta liittymiseen on tullut.

Vatajankoskella projektia vetänyt kaukolämpöpäällikkö Ari Niemi kannustaa olemaan yhteydessä, jos kiinnostusta kaukolämpöön liittymiseen on.

Kannustan olemaan yhteydessä, jos on vähänkin kiinnostusta liittyä tällä alueella kaukolämpöön. Otan yhteyttä mahdollisiin liittyjiin kevään aikana.

Ari Niemi, kaukolämpöpäällikkö, 040 164 7511

Vatajankoski uuden energian yhtiönä pyrkii systemaattisesti hyödyntämään saatavilla olevia kierrätysresursseja lämmöntuotannossaan. Yhteistyö Elebetin kanssa on hyvä esimerkki kumppanuudesta, jolla tavoitellaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä.