Uutiset, Mediatiedote|

Vatajankoski on ostanut HonkaEnergyn kaukolämpöliiketoiminnan Honkajoen taajamassa

Pekka Passi ja Johannes Mäkinen kättelevät.
Pekka Passi ja Johannes Mäkinen kättelevät toteutuneen kaupan johdosta.

HonkaEnergy Oy:n kaukolämpöliiketoiminta Honkajoen taajamassa siirtyi huhtikuun 1. päivänä toteutuneessa kaupassa Vatajankosken omistukseen. Kaupan myötä Vatajankosken kaukolämpöverkko Honkajoella laajenee edelleen viime kesänä Lämpö Rautjärvi Oy:ltä ostetun kaukolämpöverkon lisäksi. Vatajankosken tavoitteena on hyödyntää läheisellä Kirkkokallion teollisuusalueella syntyviä hukkalämpöjä laajassa mittakaavassa Honkajoen taajaman lämmityksessä ja näin varmistaa kaukolämpöasiakkaille maltillinen pitkän aikavälin hinta Honkajoella.

Vatajankoski on ostanut Honkajoella toimivalta HonkaEnergyltä sen kaukolämpöliiketoiminnan kokonaisuudessaan huhtikuun 1. päivänä toteutuneessa kaupassa. Kauppa käsittää lämmöntuotantolaitokset ja kaukolämpöverkon. Henkilökuntaa kaupassa ei siirry. Kaukolämpöverkko palvelee reilua 50 rakennusta, ja toiminnan vuosiliikevaihto on noin 300 000 euroa.

Investointi on Vatajankosken strategian mukainen ja mahdollistaa jatkossa Honkajoen Kirkkokallion teollisuudessa syntyvän hukkalämmön laajan hyödyntämisen Honkajoen taajaman rakennusten lämmityksessä. Hukkalämpöjen hyödyntäminen auttaa takaamaan Honkajoen asukkaille ja yrityksille edullisen ja aidosti päästöttömän lämmön saannin pitkälle tulevaisuuteen, kommentoi Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

HonkaEnergyn ydinliiketoimintaa ovat lämpöpumppujen täyden palvelun myynti- ja asennuspalvelu ympäri Suomen. Yritys pääsee toteutuneen yrityskapan myötä panostamaan tähän jatkossa entistä tehokkaammin.

Vatajankoski oli paras mahdollinen ostaja jatkamaan kaukolämpöliiketoimintaa Honkajoella. Heillä on pitkä kaukolämpöalan kokemus ja vahvaa osaamista hukkalämpöjen hyödyntämisessä. Kaukolämpöasiakkaamme jäävät hyviin käsiin, iloitsee HonkaEnergyn toimitusjohtaja Johannes Mäkinen.

Lisätiedot
Pekka Passi
Toimitusjohtaja / Vatajankoski Oy
puh. 040 508 6367 / pekka.passi@vatajankoski.fi

Johannes Mäkinen
Toimitusjohtaja / HonkaEnergy
040 574 9185 / johannes.makinen@honkaenergy.fi

Vatajankoski on innovatiivinen, asiakasläheinen ja reilu uuden energian yhtiö. Toimintamme lähtökohtana on kehittää jatkuvasti uutta teknologiaa ja innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla pystymme vähentämään energian hukkakulutusta ja päästöjä, lisäämään energiaomavaraisuutta ja palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. www.vatajankoski.fi

HonkaEnergy Oy tarjoaa yli 10 vuoden kokemuksella lämpöpumppujen täyden palvelun myynti- ja asennuspalvelua ympäri Suomen. https://www.honkaenergy.fi/