Huolella, kohdelähtöisesti ja asiakasta kuunnellen tehty kartoitus on tärkeää ennen investoinnin tekemistä

Energiapäällikkömme Jalmari Rossi oli Satakunnan Yrittäjien kevätkokouksessa kertomassa aurinkoenergiaratkaisuista ja muista Vatajankosken Sähkön energiapalveluista. Kuulijoiden joukossa oli myös yrittäjä Laura Salli, joka kiinnostui aurinkosähkön hyödyntämisestä omakotitalossaan Noormarkussa. Rakennuskonservaattorina työskentelevää Lauraa viehättävät historia ja vanhat rakennukset, mutta myös ekologiset arvot.

 “Ajattelin, että olisi kiva hyödyntää luontoystävällistä energiamuotoa omassa kodissa”  Laura kertoo.

Tilaisuuden päätteeksi Laura jutteli aiheesta Jalmarin kanssa tarkemmin ja tilasi samalla veloituksettoman aurinkosähkökartoituksen. Heti seuraavana päivänä hän sai puhelun tuotepäällikkö Kalle Leppäseltä ja sopi kartoitustapaamisen kotiinsa. – Kalle pyysi minua selvittämään omalta sähköyhtiöltäni sähkönkulutukseeni liittyviä tietoja. Muita valmisteluja minun ei tarvinnut tehdä, Laura toteaa.

Kartoituspäivä oli aurinkoinen ja kartoitettava kohde erittäin otollisella paikalla aurinkoenergian hyödyntämistä ajatellen. Lauran kulutustietoihin tutustuminen paljasti kuitenkin, että suurin osa sähkönkulutuksesta ajoittuu marras-helmikuulle, jolloin aurinko ei Suomen olosuhteissa tuota energiaa kovinkaan paljon.

” Lauran sähkönkulutus on yksinkertaisesti niin pientä, että kulutustottumuksia muuttamallakaan aurinkosähköä ei pystyisi hyödyntämään niin tehokkaasti, että investointi kannattaisi.” sanoo Kalle.

Yhdessä tuumin päädyttiin siihen, että Lauran kannattaa tässä kohtaa sijoittaa aurinkosähkön sijasta vaikka haaveissa siintävän pihasaunan rakentamiseen. Laura on tyytyväinen Vatajankosken Sähköltä saamansa palvelun helppouteen ja nopeuteen. Eikä siinä kaikki.

” Tuntui hyvältä saada rehellinen vastaus. Minua palveltiin hyvin eikä vain yritetty myydä jotain omia tarpeitani huomioimatta” Laura kiittelee.

laura_salli_2_iso

Vatajankoski
Kirjoittaja:Vatajankoski Me Vatajankosken sähkössä olemme lähellä sinua. Missä ikinä oletkin.