Me olemme Vatajankoski.
Hauska tavata.

Yhtiömme

Vatajankoski on uuden energian yhtiö, joka säästää energiaa – ja lopun se tuottaa kotimaisilla ja uusiutuvilla polttoaineilla.

Meille on tärkeää auttaa asiakkaitamme toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla kestävän tulevaisuuden puolesta.

Yhdessä Vatajankosken kanssa asiakkaamme voivat lisätä energiaomavaraisuutta, vähentää energian hukkakulutusta, tuottaa yhteisöllisesti omaa energiaa ja pienentää hiilijalanjälkeä, samalla säästäen kustannuksissa.

Startupeille ja innovaattoreille tarjoamme mahdollisuuden testata uusia ideoita loppukäyttäjillä jo varhaisessa vaiheessa. Lähdemme mielellämme myös rahoittamaan uusia energia-alan liikeideoita.

Meitä vatajankoskelaisia yhdistää loistava ammattitaito, iloinen palvelumieli sekä ennen kaikkea aito kiinnostus asiakkaidemme tarpeita kohtaan.

Omistamme muun muassa laajan sähköverkon Pohjois-Satakunnassa sekä kaukolämpöverkon Kankaanpään kaupungissa. Vuoden 2019 liikevaihtomme oli 30,3 miljoonaa euroa ja liikevoittomme 2,6 miljoonaa euroa.

Osaaminen ja palvelut

Vatajankosken laaja osaaminen kiteytyy teknologian, kaupallisuuden ja ympäristönäkökulmien moderniin yhdistämiseen asiakkaita parhaiten palvelevalla tavalla.

Kiertotalouden moniosaajina olemme mukana hankkeissa, jotka ovat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia. Kirkkokallion energiapuisto oli kokoluokassaan Suomen ensimmäinen kiertotalouteen perustuva, usean yrityksen yhteistyöhanke, jossa energia ja raaka-aineet virtaavat yritykseltä toiselle muuttaen yhden jätteet toisen hyötyresurssiksi.

Uusimpia kiertotalouden projektejamme on yli viiden miljoonan euron investointihanke yhteistyössä Knaufin tehtaan kanssa, jonka tuloksena pystymme jatkossa tuottamaan kolmasosan Vatajankosken myymästä kaukolämmöstä. Yhteistyöhanke, jossa keräämme talteen Knaufin tehtaan hukkalämmön, on kiertotalouden ja kilpailukyvyn kannalta merkittävä. Hanke pienentää oleellisesti tehtaan vedenkulutusta ja vähentää alueellisen energiantuotannon hiilijalanjälkeä.

Rakentamisen palvelut: Meillä on vankka kokemus ja tietotaito eri verkkojen rakentamisesta, ylläpidosta ja korjauksista, mukaan lukien katu- ja aluevalaistus, sähköverkko, tietoliikenneverkot sekä teollisuuden muuntamoratkaisut.

Sähkönsiirto ja -jakelu, kaukolämpö ja kaukojäähdytys: Tarjoamme palveluja omaisuuden hallintaan, operatiivisen toiminnan tehostamiseen sekä tuoton optimointiin sääntelyn puitteissa.

Energian loppukäyttö: Osaamme energiatehokkuuden, paikalliset energiaratkaisut ja uudet liiketoimintamallit.

Dna:mme

Vatajankoski ei alun perin syntynyt yhtiöksi. Se syntyi tarpeesta luoda yhteistä hyvinvointia. Tänään, lähes vuosisata myöhemmin, toimimme saman tarkoituksen ja arvojen mukaisesti – ihmiskeskeisesti, kestävästi ja yhteispelillä.

Yhtiön nimi tulee 1920-luvulla sähköntuotantoon valjastamastamme Vatajankoskesta.