UKK Energiakumppanuus UKK Energiakumppanuus

Energia­kumppanuus UKK

Vatajankoski Energiakumppanuus on palvelu joka tarjoaa asiakkailleen jatkuvaa säästöä energiakuluihin. Palvelun avulla asiakas saa käyttöönsä uusinta teknologiaa ja erikoisosaamista tarpeen mukaan kuukausihinnoiteltuna, ilman investointeja.

Energiakumppanuuspalvelun hinta muodostuu valitun ratkaisun ja solmimamme sopimuksen mukaan. Palvelusta peritään kuukausihinta, joka on kuitenkin aina palvelun tuomaa säästöä pienempi. Laitteet, asennus, ylläpito ja huolto sisältyvät kuukausihinnoitteluun.

– Sopimusaika on 5-10 vuotta
– Säästötakuu sopimuskaudelle
– Sopimuskauden aikana sopimusta voi täydentää tarpeiden kasvaessa
– Palvelu jatkuu sopimuskauden jälkeen toistaiseksi voimassa olevana.

Asiakkaan ei tarvitse investoida laitteisiin eikä huolehtia niiden toimivuudesta. Vatajankoski hoitaa sen asiakkaan puolesta.

Ensimmäinen vuosi on kokeiluvuosi – jos emme pysty tuottamaan luvattuja säästöjä, asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus ilman erillisiä kuluja.

Lämmitysjärjestelmän tehostaminen
• Älykäs lämmityksen ohjaus
• Lämmitysverkoston tasapainotus
• Lämmöntalteenotto
• Lämmönjakokeskuksen uusinta

Ilmanvaihdon modernisointi
• Älykäs ilmanvaihdon ohjaus
• Ilmanvaihtokoneiden uusinta

Kiinteistökohtainen energiantuotanto

• Aurinkovoimalat
• Palvelimet
• Lämpöpumppuratkaisut

Jos kesken sopimuskauden tapahtuisi jotain yllättävää, voimme aina neuvotella asiasta. Esimerkiksi jos lämmönjakokeskus pitää uusia tai taloyhtiö haluaa vaihtaa lämmitysmuotoa, tulee vähintään sopimus tarkistaa uudelleen.
Lähtökohtaisesti palvelusopimuksen aikana kuoletetaan palveluun sisälletyt investointikustannukset. Näin sopimuksella on pääsääntöisesti jokin kesto. Palvelun tulee olla molemmin puolin kannattava.

Palvelumaksu pysyy samana siten, että ainoastaan indeksitarkistus voi tulla kyseeseen. Indeksitarkistuksen ensimmäinen vaikutusvuosi on viides sopimusvuosi. Kulu on siis helposti budjetoitavissa.

Palvelumme avulla leikataan energiankulutusta. Esimerkiksi säästötakuunkin ilmoitamme energiana. Mitä enemmän energiankulutusta leikkaamme, sitä suurempi on myös rahallinen säästö. Mikäli energian hinta nousee, nousee myös säästetyn energian rahamääräinen arvo.

Järjestelmän avulla saadaan tietoa lämmitysjärjestelmän mahdollisista ongelmista ja sen myötä niiden korjaaminen on tarkempaa, nopeampaa ja edullisempaa. Tulevaisuuden toimien suunnittelu myös helpottuu ja tehtyjen toimenpiteiden vaikutusten toteaminen onnistuu järjestelmän avulla helposti.

Palvelu tarjoaa asiakkailleen jatkuvaa säästöä vuodesta toiseen. Vuosien vertailu keskenään tehdään normeerattujen eli sääkorjattujen kulutuslukujen perusteella, jolloin erilaisten vuosien vaikutus pyyhkiytyy pois ja vuodet ovat vertailukelpoisia.

Vatajankosken säästötakuu kattaa tilanteet, joissa taloyhtiön haluama tavoitelämpötila on enintään 22 astetta. Taloyhtiö itse määrittää tavoitelämpötilan, johon palvelulla pyritään. Tyypillisesti tavoitelämpötila on asetettu haarukkaan 21-22 astetta. Tavoitelämpötila asetetaan 0,1 asteen tarkkuudella ja sitä voidaan päivittää palvelun aikana.

 

Asuntokohtaisesti lämpötiloja voi edelleen säätää patteritermostaatin säätövaran verran.

Järjestelmä paljastaa asuntokohtaiset yli-/alilämmitykset. Näiden syinä voi olla esimerkiksi jatkuvasti avoinna olevat ikkunat/ovet, eriste- tai tiivistysongelmat tai patteriverkoston epätasapaino. Yksittäisen asuinhuoneiston tai pattereiden lämpötiloihin ei voida vaikuttaa.

 

1. Pyydä tarjous: Saat realistisen maksuttoman arvion tulevista säästöistä.
2. Solmi sopimus: Palvelu tuo säästöä ensimmäisestä päivästä alkaen ja aktivoituu sopimuksen mukaisesti.