Taloyhtiö, liikehuoneisto, teollisuus­kiinteistö – Älykaukolämpö sopii kaikille

Lauri Hölttä
Tuotantopäällikkö
Älykaukolämpö-palvelustamme hyötyvät hyvin monenlaiset asiakkaat. Helppoutensa ja edullisuutensa vuoksi Älykaukolämpö sopii niin kerrostaloihin kuin rivitaloihinkin sekä kaikenkokoisiin taloyhtiöihin.

Jos asunto-osakeyhtiössä on paljon huoneistoja, energia-asioista voi olla hankalaa muodostaa kokonaiskuvaa. Siinä Älykaukolämpö auttaa: se mittaa ja seuraa asuntojen lämpötiloja ja ilmankosteutta sekä helpottaa kokonaistilanteen hahmottamista.

Pienehköissä ja keskikokoisissa taloyhtiöissä kulutus on vähäisempää, ja siksi säästöjen etsiminen perinteisin keinoin voi olla haastavaa. Älykaukolämmön ansiosta taloyhtiössä voidaan vaivattomasti selvittää, mihin resurssit todella kannattaa käyttää.

Usein energian- ja rahansäästöpotentiaali on sitä suurempi, mitä isompi ja vanhempi rakennus on. Laskemme arvion kuitenkin aina tapauskohtaisesti, jokaiselle kiinteistölle erikseen. Laskelmasta selviää, paljonko arvioidut säästöt ovat. Jos taloyhtiö tai yritys päättää ottaa Älykaukolämmön käyttöön, se saa itselleen kaikki syntyvät säästöt. Aloitusinvestointeja ei tarvitse tehdä, sillä Vatajankoski veloittaa palvelusta ainoastaan kiinteän kuukausittaisen maksun.

Asuntoihin ei tarvitse enää mennä sisälle

Taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille Älykaukolämpö on oiva apu, sillä palvelu helpottaa lämpötilojen ja lämmitysjärjestelmän toiminnan seuraamista. Asunnoissa tai lämmönjakohuoneessa ei enää tarvitse käydä paikan päällä, vaan palveluun kirjautuminen riittää. Huoneistoissa olevat anturit välittävät tietoa digitaalisesti, ja tilanteen saa selville jo nopealla vilkaisulla.

Erityisen paljon apua palvelustamme on niille taloyhtiöille, joissa suunnitellaan energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä, kuten lämmitysverkoston tasapainotusta. Asukkaat ovat saattaneet huomata, että asuntojen välillä on selviä lämpöeroja. Jos ongelmia ei korjata, vaan niitä paikataan väliaikaisesti nostamalla huonelämpötiloja, energiankulutus ja kustannukset kasvavat.

Kun asiaa ryhdytään selvittämään tarkemmin, perinteisessä mallissa asunnoissa kierretään tekemässä erillisiä mittauksia. Tämä tapa on hidas ja kallis. Älykaukolämmön avulla tarvittavat tiedot sen sijaan saadaan järjestelmästä nopeasti, ja oikeat toimenpiteet voidaan valita kootun datan perusteella täsmällisesti.

Liike- ja teollisuuskiinteistötkin hyötyvät

Asuinkiinteistöjen lisäksi Älykaukolämpö sopii erilaisiin liike- ja teollisuuskiinteistöihin. Niissä palvelua voidaan käyttää myös tavoilla, joille ei asunto-osakeyhtiöissä ole tarvetta. Esimerkiksi tuotanto- ja varastointiolosuhteiden jatkuva seuranta saattaa olla yrityksille tärkeämpää kuin suora rahansäästö.

Älykaukolämmön avulla voidaan tarkkailla myös ilman hiilidioksidipitoisuutta. Kun palvelu tarjoaa esimerkiksi toimistokiinteistössä tietoa ilmanvaihdon ohjaukseen, henkilöstölle saadaan tarjottua parhaat mahdolliset työskentelyolosuhteet. Jos tilojen käyttö painottuu virka-aikaan, ilmanvaihtoa voidaan pienentää iltaisin ja öisin. Kun ilmanvaihto toimii aktiivisesti päivällä mutta hidastuu yöllä, säästyy energiaa.

Normaalin Älykaukolämpö-palvelun sijaan yritysasiakas tai taloyhtiö voi halutessaan valita Älykaukolämpö Premiumin, joka on tavallista kattavampi kokonaisuus. Premium-vaihtoehdossa palvelua laajennetaan taloyhtiön ja kiinteistön tarpeiden ja toiveiden mukaan. Voimme ottaa vastuullemme esimerkiksi asiakaskiinteistön lämmönjakolaitteet ja lämmitysjärjestelmän toimivuuden. Kiinteistön energiatehokkuutta voidaan lisäksi parantaa vaikkapa lämmöntalteenotto- tai aurinkosähköjärjestelmällä. Kaikki tarjotaan palveluna, ilman alkuinvestointia. Asiakas voi jättää energia-asiat ammattilaisten huoleksi ja keskittyä omaan toimintaansa.

Ota yhteyttä, niin selvitetään, miten paljon te voisitte säästää Älykaukolämpö-asiakkaana! Tutustu Älykaukolämpöön tarkemmin täällä.