Uutiset, Mediatiedote|

Vatajankoski Energiakumppanuus toi asiakkaille 14,7 % energiansäästön lämmityskaudella 2022–2023

kerrostaloja pääkaupunkiseudulla

Vatajankoski Energiakumppanuuden asiakkaat säästivät keskimäärin noin 15 % energiaa menneellä lämmityskaudella, ilmenee Danfoss Leanheatin raportista. Energiakumppanuus on kuukausimaksullinen palvelu, joka parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta ja energian omavaraisuutta muun muassa älykkään lämmönohjauksen avulla, ilman asiakkaan investointia.

Tuoreen raportin luvuista käy ilmi, että suomalaisessa kerrostalokannassa piilee merkittävä energiansäästön potentiaali ilman suuria investointeja, kuten lämmitysjärjestelmän uudistamista. Taloyhtiöt ovat viime aikoina hakeneet keinoja hillitä kasvavia kulujaan, mutta suuret remontit eivät välttämättä houkuta tai ole edes mahdollisia tämän hetken korkeiden korkojen takia. Yhtiövastikkeiden nostoja pyritään välttämään löytämällä uusia tapoja energiakustannusten vähentämiseen. Asumisolosuhteista ei kuitenkaan haluta useinkaan tinkiä.

Vatajankoski Energiakumppanuuden peruspalvelun asiakkaista valtaosalla lämmitysenergiaa säästyi lämmityskaudella 2022–2023 yli 10 prosenttia verrattuna kohteen aiempaan kulutukseen. Suurimmat ohjauksen tuomat energiansäästöt nousivat yli 30 prosenttiin – laajemmilla ratkaisukokonaisuuksilla säästöt olivat vielä tätäkin suuremmat. Tämä tarkoittaa isolle asunto-osakeyhtiölle kymmenien tuhansien eurojen säästöjä vuodessa. Kulutusluvut ovat normitettuja, eli ne ovat vertailukelpoisia riippumatta rakennuksen sijainnista tai eri kuukausien ja vuosien lämpötilaeroista. Energiakumppanuus hyödyntää ratkaisuissaan aina osana Leanheatin älykästä anturi- ja ohjauseknologiaa, jolla pystytään seuraamaan tilojen olosuhteita ja lämpötila- sekä hiilidioksiditietojen perusteella optimoimaan lämmönkäyttöä ja ilmanvaihtoa.

”Älyohjauksen avulla lämmitys ja ilmanvaihto on aina oikea-aikaista ja oikean suuruista. Ohjauksen avulla lämmityksestä tulee resurssiviisasta ja energiaa kulutetaan vähemmän. Valtakunnallisella tasolla asialla on suuri energiasäästö- ja päästövaikutus”, toteaa Vatajankosken liiketoimintapäällikkö Jalmari Rossi.

Älykäs lämmönohjaus tuo säästöjen lisäksi asumismukavuutta

Vatajankoski Energiakumppanuus on kuukausimaksullinen palvelu, jonka tyypillisiä asiakkaita ovat kerrostaloja käsittävät asunto-osakeyhtiöt. Palvelu alkaa älykkään lämmityksen ohjauksen käyttöönotolla. Sopimukseen kuuluu ensimmäisen lämmityskauden kokeilujakso, jonka jälkeen asiakas voi halutessaan irtautua sopimuksesta. Älykkään lämmityksen ohjauksen käyttöönoton myötä aletaan saamaan tietoa rakennuksen energiankulutuksesta, mikä mahdollistaa muiden energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen suunnittelun.

Huoneistokohtaisista olosuhteista kertova data auttaa säätämään asuinolosuhteita tasaisemmiksi ympäri talon, sillä etenkin varjo- ja aurinkopuolen asunnoissa lämpötilat saattavat keväisin ja syksyisin vaihdella voimakkaasti. Palvelun tekoälyavusteinen automatiikka ohjaa lämmitystä kohti asetettua tavoitelämpötilaa, mikä vähentää huoneistokohtaisia eroja ja parantaa asumismukavuutta. Palvelu ohjaa tällä hetkellä jo yli 5000 asunnon olosuhteita Suomessa.

”Haluamme tarjota asukkaille mukavat olosuhteet, mutta samalla voimme taata, että palvelumaksu on aina pienempi kuin säästetty energiakustannus. Palvelun avulla säästöt näkyvät taloyhtiölle lähes heti”, kommentoi Rossi tyytyväisenä.

Lisätiedot
Jalmari Rossi
Liiketoimintapäällikkö
puh. 044 578 2256 / jalmari.rossi@vatajankoski.fi


Vatajankoski on innovatiivinen, asiakasläheinen ja reilu uuden energian yhtiö. Toimintamme lähtökohtana on kehittää jatkuvasti uutta teknologiaa ja innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla pystymme vähentämään energian hukkakulutusta ja päästöjä, lisäämään energiaomavaraisuutta ja palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.