Uutiset, Mediatiedote|

Energiakumppanuus-palvelu jatkuu Valvean alla – Vatajankosken tytäryhtiö sai kumppanikseen Vantaan Energian

Valvean logo

Vatajankoski ja Vantaan Energia kehittivät yhdessä Suomen ensimmäisen energiansäästöyhtiön, Valvean, joka taistelee kiinteistöjen puolesta kohonneita energiakustannuksia vastaan. Tavoitteena on pienentää kaukolämmitysasiakkaiden päästöjä ja energialaskuja leikkaamalla energiankulutusta.

Kahden innovatiivisen toimijan, uuden energian yhtiö Vatajankosken ja Vantaan Energian, yhteistyöstä syntyi Valvea, jonka ydinajatuksena on vähentää asiakkaidensa energian kulutusta. Uusi yritys lähtee kasvattamaan Vatajankoski Lämpöpalveluiden toimintaa. Syyskuussa julkaistussa uutisessa kerroimme Energiakumppanuus-palvelua tuottaneen yksikön yhtiöittämisestä Vatajankosken tytäryhtiöksi. Nyt yhtiöön on lähtenyt mukaan myös Vantaan Energia – brändiuudistuksen myötä Vatajankosken ja Vantaan Energian omistama, Suomen ensimmäinen energiansäästöyhtiö, on nimeltään Valvea.

”Valvea tukee Vatajankosken ydinajatusta: Parasta energiaa on se, jota ei ole koskaan tarvinnut tuottaa. Rakennusten lämmönkäytön tehostamisessa ja optimaalisessa ajoittamisessa on paljon hyötypotentiaalia, joka saadaan ulosmitattua hyvin pienillä investoinneilla”, kommentoi Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski ja Vantaan Energia ovat molemmat tunnettuja vahvasta panostuksestaan innovaatioihin sekä kestävään tulevaisuuteen. Hinnat nousevat ja asiakkaiden huoli ilmastoasioiden suhteen on kasvanut. Omistajat ovat yhtä mieltä siitä, että tänä päivänä ei enää voida vain haikailla edullista energian hintaa, vaan lähtökohtana tulee olla, kuinka energiankulutus voidaan minimoida.

”Vantaan Energian toiminnan ytimessä on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti. Energiatehokkuus ja asiakkaan energiakustannusten hillitseminen ovat meille kaikessa tavoitteita ja näemme kuinka tällaisille palveluille alkaa olla yhä enemmän kysyntää. Valveaan mukaan lähteminen on meille luonnollinen ja strategiaamme hyvin sopiva valinta”, kommentoi hiilinegatiiviseen energiantuotantoon 2030 mennessä tähtäävän Vantaan Energian Energiapalvelujen liiketoimintajohtaja Matti Wallin.

Suomen ensimmäinen energiansäästöyhtiö

Vatajankosken tytäryhtiö Vatajankoski Lämpöpalveluiden tarjoama Energiakumppanuus-palvelu jatkuu Valvean alla. Valvea tarjoaa erilaisille kiinteistöille palveluita aina lämmityksen ja ilmanvaihdon optimoinnista kokonaisvaltaisiin energiaremontteihin. Viime lämmityskaudella yksistään älykästä lämmönohjausta hyödyntämällä asiakkaat saavuttivat keskimäärin 15 prosentin säästöt kiinteistöjen lämmityskustannuksissa.

”Valvean liiketoiminta ja olemassaolo pohjautuu siihen, että asiakkaille tulee aina säästöä. Yritys ei itse tuota energiaa. Liikevaihto syntyy vain säästöpalveluita tarjoamalla, ei energiaa myymällä. Näin ollen olemme aito energiansäästöyhtiö. Valvean tavoitteena on jatkaa vahvaa kasvuaan sekä toimia alalla suunnannäyttäjänä”, kommentoi Vatajankoski Lämpöpalveluiden johdosta Valvean toimitusjohtajaksi jatkanut Jalmari Rossi.

Lisätietoa

Valvea on Suomen ensimmäinen energiansäästöyhtiö. Vantaan Energian ja Vatajankosken omistama yritys on olemassa, jotta jokainen taloyhtiö tai kiinteistö saisi päivittäistä säästöä käyttämästään energiasta. Yhdelle säästö syntyy lämmityskustannuksia pienentämällä, toiselle sisäilmaolosuhteita parantamalla tai lisäämällä energiaomavaraisuutta. Valvea toteuttaa ratkaisun asiakaskohtaisesti, yksilöllisten toiveiden, tavoitteiden ja etujen mukaisesti. Palveluna, joka säästää enemmän kuin maksaa.
www.valvea.fi

Vatajankoski on innovatiivinen, asiakasläheinen ja vastuullinen uuden energian yhtiö. Toiminnan lähtökohtana on kehittää jatkuvasti innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla pystytään vähentämään energian hukkakulutusta ja päästöjä, lisäämään energiaomavaraisuutta ja palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. Vuodesta 1926 Vatajankosken tehtävänä on ollut luoda kestävää arvoa yhteiseksi hyödyksi. www.vatajankoski.fi

Vantaan Energia. Ratkaisemme aikamme suurimpia haasteita varmistamalla, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti. Tavoitteenamme on olla hiilinegatiivinen kiertotalousenergiayhtiö vuonna 2030. Kehitämme jatkuvasti uutta tuottaaksemme edullista, toimitusvarmaa ja ilmastoystävällistä energiaa sekä energiatehokkuutta parantavia palveluita vantaalaisille nyt ja tulevaisuudessa.
www.vantaanenergia.fi

Yhteystiedot

Jalmari Rossi, toimitusjohtaja, Valvea
Sähköposti: jalmari.rossi@valvea.fi
Puhelin: 044 578 2256

Matti Wallin, Energiapalvelujen liiketoimintajohtaja, Vantaan Energia
Sähköposti: matti.wallin@vantaanenergia.fi
Puhelin: 044 723 5782

Pekka Passi, toimitusjohtaja, Vatajankoski
Sähköposti: pekka.passi@vatajankoski.fi
Puhelin: 040 508 6367