Uutiset|

Mahdollisen sähköpulan vaikutukset kaukolämpökiinteistöissä

Noin tunnin mittaisella sähkökatkolla ei ole merkittävää vaikutusta kiinteistön lämpötilaan. Sen sijaan käyttövesi voi katkon aikana olla polttavan kuumaa.

Kaukolämmön toimitus ei keskeydy sähkökatkon aikana. Lämmön kierto kuitenkin perustuu sähköllä toimivaan kiertovesipumppuun, ja tästä syystä sähkökatko keskeyttää lämmön kierron kiinteistössä. Sähköpulan aiheuttama noin tunnin sähkökatko on sen verran lyhyt, että kiinteistö ei viilene katkon aikana merkittävästi. Sähköjen palauduttua lämmitys alkaa toimia normaalisti.

Sähkökatko ei keskeytä lämpimän veden jakelua. On kuitenkin tärkeä huomioida, että katkon aikana käyttövesi voi olla polttavan kuumaa! Tämä johtuu siitä, että katko pysäyttää käyttöveden säätöventtiilin siihen lämpötilaan, mikä se on katkon alkaessa. Vettä on syytä käyttää katkon aikana harkiten ja huolehtia etenkin perheen pienimpien turvallisuudesta veden käytössä. Myös välittömästi sähkökatkon jälkeen tulee olla varovainen lämpimän käyttöveden käytön kanssa, koska käyttövesi voi olla jonkun aikaa tavallista kuumempaa.

Kiinteistöissä, joiden lämmönjakokeskuksen sähkönsaanti on turvattu esimerkiksi pienellä aggregaatilla, ei kiinteistön lämmitys katkea hetkeksikään. Näissä kohteissa myös käyttöveden lämpötilan säätö toimii.